Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kursları’nda Keçe Sanatı eğitimlerine katılan engelli vatandaşlar; basit malzemeler ile birbirinden güzel eserler ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde Engelli Hobi Kursları tüm hızıyla devam ediyor. El sanatlarından görsel sanatlara, müzik eğitimlerinden bilişim çalışmalarına kadar birbirinden renkli kurs faaliyetlerinde eğlenceli vakitler geçiren engelli vatandaşlar, devam eden Keçe Sanatı Kursları ile öğrendiklerini pratiğe dönüştürme fırsatı yakalıyor.

Birbirinden Güzel Eserler
Renkli kartonlar ve yün gibi basit malzemeleri birbirinden güzel sanat eserleri haline getiren Keçe Kursu öğrencileri yeteneklerini de keşfetme ayrıcalığına varıyor. Kursiyerler ayrıca el emeği eserlerini görücüye çıkararak aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Engelli velilerinden Nazmiye Öz ise SGM’de devam eden kurs çalışmaları ile çocuklarının mutluluğuna dikkat çekiyor.

Büyükşehir’e Teşekkür
Öz’ün ifadeleri şu şekilde; “Sosyal Gelişim Merkezi’nde bulunan eğitmenlerin ilgisi de evlatlarımızın buraya gelme isteklerini arttırıyor. Ayrıca çocuklarımızın almış oldukları eğitimler ile kendilerine olan güvenleri artıyor ve bazı şeyleri tek başına yapabileceklerini görüyorlar. Böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımı sunuyorum.”