Elektronik Belge Yönetim Sistemi

Büyükşehir Belediyesi'nde elektronik belge sistemi faaliyete geçti......

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi uygulamasını başlattı. Uygulama kapsamında tüm birimler ile ilgili iç ve dış yazışma işlemleri otomosyon üzerinden gerçekleşecek. Sistem hakkında bilgi veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Vardar, elektronik belge sisteminin belediye birimleri arasında elektronik ortamda yazışmalara imkân sağlayacak bir uygulama olduğunu, bu uygulamayla işlemlerin bundan böyle belediye ana binasının dışında belediye birimlerinden de yapılabileceğini belirtti.

Zaman kaybı olmayacak

Vardar, “Yakın zamanda uygulamaya aldığımız elektronik belge sistemi kapsamında tüm birimlerin iç ve dış yazışma işlemleri otomosyon üzerinden yürütülecek. Ayrıca vatandaşlarımız belediyemiz ile ilgili tüm resmi taleplerini Belediye Binası, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan 8 dilekçe merkezinden gerçekleştirebilecekler.  Dilekçe merkezlerinden sisteme girilen dilekçeler tamamen elektronik ortamla ilgili daire başkanlıklarına ve müdürlüklerine iletilerek gereği yerine getirilecek. Elektronik belge sistemi hayatımızı oldukça kolaylaştıracak bir uygulama. Eskiden Ulaşım Müdürlüğü’nde işi olan vatandaşlarımız belediye binasına gelip işlem yaptırıyorlardı, şimdi ise vatandaşlarımız istedikleri birime giderek işlemlerini yaptırabilecekler. Otomasyon sistemiyle hem zaman kaybının önüne geçeceğiz, hem de kırtasiyeciliği ortadan kaldırmış olacağız” dedi.