Büyükşehir Belediyesi ve Altınkulaç Yüzme Kulübü işbirliği ile engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen yüzme kursunda eğitimler başladı. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen ilk derste, su içerisinde yapılması gerekenler hakkında uygulamalı eğitim alan engelliler, eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Altınkulaç Yüzme Kulübü işbirliği ile engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen yüzme kursunda eğitimler başladı. Sakarya Yüzme Havuzunda start alan eğitimlere katılan engelliler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde farklı bir deneyim yaşadı. Su içerisinde yapılması gerekenler konusunda ayrıntılı bilgilendirilen engelliler, temel egzersiz hareketleri ve yüzme teknikleri hakkında eğitmenlerden uygulamalı eğitim aldı. Yüzme eğitimleri ile engellilerin davranışlarında ve kişisel gelişimlerinde olumlu ilerleme kat edildiğinin altını çizen Uzman Eğitmen Elif Turan, engellilerin eğlenerek yüzme öğrenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen yüzme kursunda eğitimlerin devam edeceği ifade edildi.