Dünyamıza Anlam Katan Kadınlar

Ayrımcılığa son verdik
Kadınların sosyal hayatta geldikleri noktanın dünden daha iyi olduğunu fakat bunun yeterli olmadığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Kadına yönelik politikalarda dünden daha iyi durumdayız. Buralara kolay gelinmedi. Kabul etmek gerekir ki ülke olarak tamamen yeterli olmasa da önemli mesafeler aldık. Hükümet olarak birçok konuda kadınlarımızla ilgili yasal düzenlemeler yaptık. Kadınlara yönelik ayrımcılığa son verdik. Kadınlarımızın haklarını anayasal düzeyde güvence altına aldık. Özellikle çalışma hayatında kadınlarımızın maruz kaldığı negatif engellemelere son verdik. Kız çocuklarımızın eğitim hakkından mahrum kalmaması için önlemler aldık. Söylediğimiz gibi tüm bunları yeterli görmüyoruz. Kat edilecek daha çok mesafemiz var” dedi.

Kadın eli değen her yerde düzen vardır
Belediyedeki kadın çalışanların gayretlerinden çok memnun olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kadın çalışanlarımızdan çok şey bekliyoruz. Erkek egemen bir kültürde rekabet etmek çok kolay olmayabilir. Ama belediyemize ve kentimize daha fazla kadın elinin değmesi için daha çok çaba göstermelisiniz. Çünkü biz biliyoruz ki kadın eli değen her yerde düzen vardır, güzellik vardır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kadın çalışanlarımızla birlikte emek sarf etmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, doğumdan ölüme hayatın her alanında var olan ve dünyamıza anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, hayat dolu mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu, program sonrasında kadınlara tek tek karanfil dağıttı, hediyeler verdi ve onlara güzel bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.