Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde anlamlı bir programı daha gerçekleştirdi. Down sendromlu kursiyerler esnaf ziyaretlerinde bulundu; farkındalıkların artması ile engelliliğin kaldırılacağına dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir programı daha hayata geçirdi. Müdürlüğe kayıtlı olan down sendromlu vatandaşlar aileleri ile birlikte Büyükşehir Engelsiz Kafe’de bir araya geldi. Günün devamında ise Çark Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yapılarak, el broşürleri dağıtıldı. Down sendromuna karşı farkındalığın oluşturulması hedeflenen ziyaretlere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris de eşlik etti. Günün sonunda farkındalıkların artması ile engelliliğin ortadan kaldırılacağına dikkat çeken Yüce, programa katılan down sendromlu kursiyerlere teşekkür etti.