Büyükşehir SGM Engelsiz Hobi Kursu öğrencileri, temel afet bilinci eğitiminde buluştu. Öğrencilere, olası doğal afetlerde ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kursu öğrencileri ‘Temel Afet Bilinci’ başlıklı eğitim seminerinde buluştu. AFAD işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimde olası doğal afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, Sakarya AFAD görevlisi Mahmut Kılıç ile birlikte öğrencilere katılım sertifikası takdim etti.

Afet bilinci
Eğitim semineri hakkında açıklamalarda bulunan Mahmut Kılıç, “Sakarya 1999 yılında büyük bir doğa felaketine şahitlik yaptı. Yaşanacak afetlere ilimizi hazırlamak adına temel afet bilinci eğitimini bütün sivil toplum kuruluşlarına, kamu kuruluşlarına ve okullara sunmaya çalışıyoruz. Bugün temel afet bilincini en basit şekliyle Engelsiz Hobi Kursları’ndaki kardeşlerimize aktardık. Gelecek neslin afet konusunda bilinçli olması yaşanacak can ve mal kayıplarının önüne geçecektir” dedi.