Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Ormanında düzenlenen Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’nda final haftası tamamlandı. Kamp boyunca ok atan, bisiklet süren, doğa yürüyüşleri gibi 18 farklı alanda etkinlikler gerçekleştiren gençler hem eğlenmenin hem de öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı sona erdi. 2-28 Temmuz tarihleri arasında Arifiye İl Ormanında gerçekleştirilen ve 600 öğrencinin dört grup halinde katıldığı doğada yaşam ve gelişim kampı çeşitli gösterilerin ardından kapılarını kapadı. Katıldıkları hafta içerisinde 18 farklı branşta yeni aktiviteler ve eğitimlerle buluşan öğrenciler kamptan ayrılırken katılım belgesi almaya hak kazandı. Doğayı ve eğitimi bir arada yaşayan genç öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte verimli bir kamp dönemi geçirdi.

Çok şanslıyım
Doğada Yaşam ve Gelişim Kampına ilk kez katıldığını dile getiren ve kamptan duyduğu memnuniyeti açıklayan 10. sınıf öğrencisi Elzem Sarı, “Gelişim Kampında ilk defa ok atma heyecanı yaşadım. Bu kampta bulunduğum için gerçekten çok şanslıyım. Ortamımız, arkadaşlarımız ve liderlerimizle birlikte kampımız harika geçti. İnşallah her yıl düzenlenir” ifadelerini kullandı.

Doğa ile iç içe olduk
Doğadaki yaşamı çok sevdiğini ve sıkılmadan 3 hafta boyunca kamp yaptığını dile getiren Zehra Topçaoğlu, “Üç haftadır burada farklı farklı etkinliklerde, farklı branşlarda eğitimler aldık. Ok attık, dans ettik, oyunlar oynadık, bisiklet sürdük, yürüyüşler yaptık ve doğanın keyfini çıkardık. Sabah gözümüzü doğanın içinde açtık ve onunla iç içe olduk. Bizi doğa ile buluşturduğu için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Düşüncelerimde haklıydım
Kampı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ileten 7. sınıf öğrencisi İrem Mısıroğlu, “Bu kampa arkadaşımla birlikte kendi isteğimiz doğrultusunda geldik. Kampa gelmeden önce olumlu düşünceler içerisindeydim ve kampa geldikten sonra bu düşüncelerimde haklı olduğumu gördüm. Doğa yürüyüşleri, bisiklet turları gibi birçok aktivite yaptık. Liderlerimiz bize çok güzel öncülük ettiler. Kampı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yeni oyunlar keşfettim
Organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren 8. Sınıf öğrencisi Azra Sorgu, “Bu kampa ilk gelişim. Ailemin tavsiyesi ile geldim. Bu kampta çok mutluyum. İlkleri yaşadım. Ok atmayı öğrendim. Yeni yeni oyunlar keşfettim. Farklı arkadaşlıklar edindim. Kampın yemekleri de çok güzeldi. Dört dörtlük bir organizasyon olmuş. Doğayla iç içe olmak çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

Her sene devam etmesini istiyoruz
Kampın her sen devam etmesini isteyen lise öğrencisi Emirhan Bayraktar, “Kampa dört sene öncede arkadaşlarımın tavsiyesiyle gelmiştim. Bu sene tekrardan gelmeye karar verdim. Gelişim kampına tekrar katıldığım için pişman değilim. Arkadaşlarımla birlikte hiç sıkılmadan, hep aktivite içinde zaman geçirebiliyoruz. Bu kampın her sene devam etmesini istiyoruz” dedi.