SASKİ Genel Kurulu’nda 2017 yılı bütçesi 550 milyon lira olarak meclisin oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Toçoğlu dev bütçeyle yeni yatırımları şehirle buluşturacaklarını belirterek, “SASKİ’den beklentilerimiz yüksek. İnşallah hayırlı hizmetler şehrimizle buluşacak” dedi. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, 100 milyonluk marka proje Akçay Barajı’nı kurulan canlı yayınla meclis üyelerine naklen görüntüler eşliğinde aktardı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu 2. birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen ve ilk oturuma ait 5 gündem maddesinin karara bağlandığı oturumda SASKİ’nin 2017 Malı Yılı Bütçe Kararnamasi ve 2017-2021 Yılları Stratejik Planı kabul edildi. Başkan Toçoğlu’nun hayırlı hizmetlere vesile olmasını dilediği yeni yıl bütçesi ise 550 milyon TL olarak onaylandı.

Bütçe kabul edildi
5 maddenin görüşüldüğü SASKİ Genel Kurulu’nda ilk oturumda Hukuk Komisyonu’na sevk edilen 11 ve 12. maddeler oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2017 Yılı Bütçe Tasarısı, 2017-2021 Yılları Stratejik Planı ve 2017 Yılı Performans Programı ise meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Genel Kurul’da söz alan MHP Grup Sözcüsü Erkal Etçioğlu, SASKİ’nin 2017-2021 Yılları Strajik Planı’nın herkesimden görüş alınarak hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Beklentimiz yüksek
SASKİ Genel Kurulu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “SASKİ’nin 2017 yılı bütçesi ve yeni dönem Stratejik Planı meclisimiz tarafından kabul edildi. Geçmişde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de SASKİ’den beklentilerimiz yüksek. İnşallah hayırlı hizmetler şehrimizle buluşacak. Meclisimizin kurumumuza vermiş olduğu destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Akçay’dan canlı yayın
Akçay Baraj Projesi’nde devam eden çalışmaları kurulan canlı yayınla meclis üyelerine naklen görüntüler eşliğinde aktaran SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise, “Projede çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Tamamlandığında 70 metreyi bulacak baraj gövdesi şuanda 20 metre yüksekliğinde. Akçay Barajı ile Hızırilyas Su yönetimi merkezi arasında bağlantıyı kuracak olan 49 kilometrelik isale hattımızında 39 kilometresi tamamlandı. Söz konusu isale hattı üzerine inşa edeceğiz üç adet HES ile de şehrimizin enerji kapasitesini iki katına çıkaracağız” diye konuştu.