Dev adamlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen Engelsiz Kafe’yi ziyaret etti. Kafe’de çalışan engelli vatandaşlar ile yakından ilgilenen basketbolcular, hayata geçirilen hizmet için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile Engelsiz Kafe’yi ziyaret etti. Teknik ekip ve oyuncuların yer aldığı buluşmada kafenin engelli çalışanları misafirlere çay ve pasta ikramında bulundu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada oyuncular çalışanlar ile yakından ilgilendi. İdari Menajer Cavit Akova, misafirperverliklerinden ötürü tüm kafe personeline teşekkür etti.

‘Açmak İçin Hareket Et’
Akova açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “3 sene önce bu takım kurulurken Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu, bu bir sosyal sorumluluk projesi demişti. Başkanımızın dediği gibi Büyükşehir Basket ailesi olarak her türlü sosyal sorumluluğun içerisinde olmak en önemli önceliğimizdir. ‘Açmak İçin Hareket Et’ projesi ile elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Çok Memnun Olduk
Engelsiz Kafe’nin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmalarına başlayan Koç Okan Çevik, “3 Aralık tüm dünya insanları adına çok önemli bir gündür. Engelli arkadaşlarımızın senede bir gün değil tüm yıl boyunca hatırlanması gerekir. Bu dünyayı onlar için engelsiz bir hale getirmek bizim başlıca görevlerimizden olmalıdır. Sakaryamızda da böyle bir kafenin açılmasından ve onlarla birlikte olmaktan çok memnun olduk” dedi.

Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü
Çevik açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bundan sonra sık sık kendilerini ziyaret edeceğiz. Onların her zaman yanında olacağız. Bugün sadece sözlü olarak günlerini kutluyoruz ama biz her zaman onların yanındayız ve elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Böyle bir hizmetin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sık Sık Ziyaret Edeceğiz
Önemli bir günde bir araya geldiklerini belirten oyunculardan Can Akın, “Bu özel günde özel arkadaşlarımızla kendilerinin çalıştığı kafede takım olarak bir araya geldik. Böyle bir ortamda bulunmaktan son derece mutluyuz. Ülkemizde bu tarz çalışmalardan insanlarımızın çok farkında olmadıklarını biliyoruz. Biz de böyle bir çalışmanın gerçekleştirildiğini öğrendik. Bizleri gayet mutlu ve güleryüzlü bir şekilde karşıladılar. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla ziyaret edeceğiz” derken Caner Ercan ise; “Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı olarak bugün Engelsiz Kafe’ye geldik. Çok güzel bir ortam var. Gerçekten her şey çok güzel olmuş. Bizde burada olmaktan ve onlara destek vermekten çok mutluyuz. İnşallah böyle çalışmaların ülkemizde daha da artmasında Engelsiz Kafe öncü olur” ifadelerini kullandı.