Usülsüz parklanmalara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini ifade eden Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Usülsüz parklanmalara dönük sahada aktif olarak mücadelemizi sürdürmekteyiz. Şehir trafiğini etkiliyecek durumlara izin vermemiz söz konusu olamaz. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, şehir merkezinde gözlenen usülsüz parklanmalara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Bayraktar, “Şehirde oluşan trafik sıkışıklığının en önemli sebebi usülsüz parklanmalardır. Bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Zabıta Teşkilatı olarak usülsüz parklanmalara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Bu konuda yasal mevzuat gereğince gerekli işlemler yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşam kalitesini birlikte yükselteceğiz
Bayraktar, “Usülsüz parklanmalaa dönük sahada aktif olarak mücadelemizi sürdürmekteyiz. Kaldırımda bulunan araçlar, inşaat alanlarındaki çamurun yollara taşınması, izinsiz yol işgal etme, durak levhalarının altına araç bırakmak gibi olumsuzluklara şehir yaşamında izin veremeyiz. Bizim şehircilik anlayışımızda böyle bir şey söz konusu olamaz. Her zaman ifade ediyoruz: Şehrin yaşam kalitesini birlikte yükselteceğiz. Bu konuda herkese sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Zabıta’dan duyarlılık çağrısı
Şehrin her noktasına yayılan denetimlerde vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini ifade eden Bayraktar, “Usülsüz parklanmalar şehrin trafik akışını olumsuz yönde etkilemekte. Zabıta Teşkilatımız bu konuda sahada aktif bir mücadele veriyor. Vatandaşlarımızda usülsüz park konusunda her fırsatta tarafımıza şikayetlerini iletiyorlar. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Yaya yollarına, trafik akışını olumsuz etkileyecek arterlere, otobüs duraklarına araçlarımızı park etmeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.