Kardeş Şehir Delft Fotoğraflarla Tanıtıldı

Serginin açılış konuşması yapan Delft Adapazarı Kardeş Derneği Başkanı Nejla Özkaya,  Delft ile Sakarya’nın kardeş şehirler olduğunu belirterek “Yıllardır kardeş şehrimiz Sakarya ile çok güzel bir diyalog içindeyiz. Kültürel, eğitim ve sosyal açılardan her iki şehrin gelişimine katkı sağlayan, kardeşliğimizi ve dostluğumuzu önemli projelerle sürdürmeye devam edeceğiz. Gündemimizde eğitim ile ilgili projemiz var. Bu proje kapsamında Hollanda’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Hollanda’ya öğrenci göndermeyi amaçlıyoruz. Gençlerin birbirleriyle olan iletişimlerinin her iki ülke kültürünün tanımasında etkili olacağını inanıyor, karşılıklı etkileşiminin ülkeler arasındaki dayanışmaya katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Özkaya’nın ardından bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Metin Küçük ise “Hollandı’nın Delft şehri ile uzun yıllardan beri güzel bir dostluğumuz var. Deprem sonrasında şehrimizin gelişimine Delft’li kardeşlerimizin önemli katkıları oldu. Kültürel, sosyal ve eğitim alanlarında hep birlikte güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Delft şehrinden fotoğrafların yer aldığı sergiyi şahsım adına çok beğendim. Dostluğumuzu pekiştiren ve kaynaşmayı artıran bu tür etkinler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Metin Küçük ve beraberindekiler sergiyi gezdi. “Delft’e Dair” fotoğraf sergisi bir hafta boyunca gezilebilecek.