Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi "Gülen Yüzler Engelsiz Nesiller" sloganıyla başlattığı proje kapsamında çocuk etkinliği gerçekleştirdi. Çocuklar için yüz boyama, deneyler, kese kağıdı kuklaları gibi farklı etkinlikler yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Gülen Yüzler Engelsiz Nesiller” sloganıyla başlattığı proje kapsamında bir etkinlik gerçekleştirdi. Sait Tanış Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda farklı engel gruplarındaki çocuklar için yüz boyama, eğlenceli fen deneyleri, marabu, kese kağıdı kuklaları, kendi çerçeveni yap, origami, mutfak atölyesi, t-shirt boyama gibi çocukların eğlenerek vakit geçirebileceği 12 stant yer aldı. Aynı zamanda etkinliğe katılan işitme engelli çocuklar için de işaret dili gösterisi gerçekleştirildi.

“Gülen Yüzler Engelsiz Nesiller”
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alperen Şerifoğlu, “Toplumda özel çocuklara yönelik farkındalığı ve bilinirliğini arttırmak ve onların gelişim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla renkli bir etkinlik düzenlemek istedik. Engelli kardeşlerimizin ailelerine destek vererek, onlarında sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer almalarını sağlamayı hedefliyoruz. “Gülen Yüzler Engelsiz Nesiller” diyerek yola çıktık. Halkımız ile el ele vererek, çocuklar için yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.