Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen En Baba Atölye’de ‘Babalık Psikolojisi’ dersi gerçekleştirildi. Eğitmen Sedat Demir, “Çocukların istediği her şeye hayır dememeliyiz. Gerektiği zamanlarda hayır denilen şeyleri ısrarlar sonucu evet diyorlarsa bu çocuklarda yalvarma ve ısrar etme davranışını oluşturur.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen En Baba Atölye’de dersler devam ediyor. ‘Babalık Psikolojisi’ başlıklı dersin gerçekleştirildiği atölyede eğitmen Sedat Demir katılımcılara, çocuklara olumlu davranışlar kazandırma ve davranışlarını  düzeltmede etkin dinlemenin önemli olduğunu, çocuklara uç tepkiler vermeden dinlemenin onları cesaretlendirip, yaptıklarını ve duygularını  anlatmalarına yardımcı olduğunu dile getirdi.

Her şeye hayır dememeliyiz
Çocuklara yaklaşımlarında anne ve babaların aynı tutumu sergilemelerini ve babaların süreci nasıl yönetmeleri gerektiğine değinen Demir, “Çocukların istediği her şeye hayır dememeliyiz. Gerektiği zamanlarda hayır dedikleri şeyleri ısrarlar sonucu evet diyorlarsa bu çocuklarda yalvarma ve ısrar etme davranışını oluşturur. Böylelikle işlerinizi zorlaştırır hem de çocuklarda her şeye direnme davranışı oluşmasına neden olursunuz” ifadelerini kullandı.