Büyükşehir Belediyesi SGM’ de ikincisi düzenlenen “Çocuklar Bir Bilene Soruyor” programında çocuklar, Pepee'nin yazarı ve Düşyeri'nin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç’e çeşitli sorular yöneltti. Bilgiç “Bir çocukta kendini ifade etme yeteneğini geliştirdiğinizde önüne çıkabilecek pek çok engeli aşabilir ve girişken olabilir. Bugün görüyorum ki biz bunu Pepee karakteriyle başarmışız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çocuklar Bir Bilene Soruyor’ etkinlikleri, Pepee'nin yazarı ve Düşyeri'nin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç’in katılımıyla devam etti. Pepee şarkılarını hep birlikte söyleyen çocuklar Pepee ile ilgili merak ettiklerini de sordular.

Çocuklara faydalı bir çizgi film
Bilgiç, “Biz Pepee çizgi filmini yaparken Türkiye’de çizgi film yapan kimse yoktu. Bu çizgi filmi yaparken tek düşüncem çocuklara nasıl faydalı olabilirim ve onları teknolojinin kötülüklerinden koruyarak sevecekleri çizgi filmi nasıl verebilirim düşüncesi oldu. Bir çocukta kendini ifade etme yeteneğini geliştirdiğinizde önüne çıkabilecek pek çok engeli aşabilir ve girişken olabilir. Bugün görüyorum ki biz bunu Pepee karakteriyle başarmışız. Artık teknoloji çağında olduğumuz için çocuklarımızı televizyon veya cep telefonlarından sakınamıyoruz. Bizde madem onları sakınamıyoruz en iyisi onlara faydalı olabilecek bir iş yapalım istedik. Çocukların sorularını duyunca ve onların bu heyecanını görünce bunu başardığımıza inanıyorum” ifadelerinde bulundu. 

Pepee bir aile yapımı
Çocukların ekran başında geçirdikleri zaman hakkında tavsiyelerde bulunan Ayşe Şule Bilgiç, “Çocukları tamamen ekrandan uzaklaştırmak özellikle bu çağda çok yanlış bir hareket olduğunu düşünüyorum. Çocuklar bu teknolojinin içine doğuyorlar onları bu teknolojiden uzaklaştırmak yerine teknolojiyi doğru kullanmaya yönlendirmeliyiz. Benim çocuklarım ve yeğenlerim Pepee’de seslendirme yapıyorlar, teknoloji doğru kullanıldığında çocuklar için böyle güzel sonuçlar da verebiliyor. Pepee aslında bir aile yapımı da diyebiliriz çocuklarım ve ben seslendirmeleri eşim Kıraç’ta müziklerini yapıyor. Aile olarak bütün çocuklar adına böyle güzel bir iş yaptığımız için çok mutluyuz” diye belirtti.