Sosyal Gelişim Merkezi tarafından başlatılan Mahremiyet Eğitimi atölye çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Psikolog Betül Karapınar, merkez tarafından başlatılan Mahremiyet Eğitimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karapınar, “Çocuklarımızın mutlu, güvenli, huzurlu ve karakter sahibi olarak yetişmelerini sağlayan ve onları kötü niyetli insanların istismarından koruyan ve sınırlarını oluşturan mahremiyet kavramı küçük yaşlarda başlamaktadır. Biz de bu doğrultuda Sosyal Gelişim Merkezi olarak gerekli eğitim çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.

Afişler Hazırlandı
Karapınar, “Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulüpleri “Mahremiyet Eğitimi” projesi, aileleri bilgilendirmek için dağıtılan broşürler, drama sınıfı atölye çalışmaları, şehirde farkındalığı desteklemek amacıyla bilgisayar sınıflarının hazırladığı bilbord, afiş ve raketlerle başlamıştır. Konuyla ilgili kısa süre önce kamuoyuna da ayrıntılı bir bilgi verdik. Şimdi ise şehrin birçok bölgesinde yaşayan çocuklarımızın ve ailelerin dikkatini çekmek arzusundayız. Bu amaçla tasarlanan çizimler “Çocuk Bilirse Kendini Korur” sloganıyla bilinç oluşturmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Güvenli Yerlerde Oynarım
Yeni projede yer alan önemli sloganları da paylaşan Betül Karapınar, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Uzmanlarımız eşliğinde oldukça eğitsel tasarımlar hazırladık. Sloganlarımız da şehrin dört bir yanında ailelerimizin dikkatlerine sunulmakta. Bunlardan bazıları şu şekilde: “Yabancılardan hiçbir şey almam”, “Ailemden izinsiz hiçbir arabaya binmem”, “Sadece üniformalı kişilerden yardım isterim”, “İnternette adres, telefon ve okul bilgilerimi asla paylaşmam”, “Issız yerlerde tanımadığım kişilerle değil güvenli yerlerde arkadaşlarımla oynarım”, “İnternette yabancıların arkadaşlık isteklerini kabul etmem.”