Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, “Bizler bu dünyada yalnız değiliz. Doğayı; bitkiler ve hayvanlar ile paylaşmak zorundayız. Tüm insanlığın hem doğayı hem bitkileri hem de hayvanları korumak en önemli asli görevleri arasında yer almaktadır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yaman, “Bizler bu dünyada yalnız değiliz. Doğayı; bitkiler ve hayvanlar ile paylaşmak zorundayız. Tüm insanlığın hem doğayı hem bitkileri hem de hayvanları korumak en önemli asli görevleri arasında yer almaktadır” diye konuştu.

Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat
Yaman, “Dünya üzerinde yaşayan her toplum mutlaka sokak hayvanları sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Kimi toplumlar bu sorunun üstesinden hayvanları yok ederek gelmektedir. Ancak bizim için bu çözüm geçerli olamaz. Biz hayvanlarla yaşamanın sağlanarak çözüme kavuşturulmasını savunuyoruz. Bu kapsamda geliştirilen KAY (Kısırlaştır-Aşılat-Yaşat) uygulaması da bu düşüncenin tezahürü niteliğindedir ” diye konuştu.

Bakımda 10 Bin Hayvan
Nagihan Yaman açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni oluşturarak çözümün başlangıcı için ilk adımı attık. Burada yaklaşık 10 bin hayvana bakım uyguladık. Ancak bu konu hayvanların rehabilite edilmesiyle bitmemektedir. Sahipli hayvanların da çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmesinin sağlanması ve kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi bu sorunun çözümünde en önemli faktörlerdendir.”