Belediye Başkanı Toçoğlu, yeni terminal inşaatında incelemelerde bulundu

Yeni terminalin içerisinde neler var?

Bagaj emanet bölümü, kadın-erkek ve özürlü WC’leri, danışma, bilet satış gişeleri, depolar, mutfaklar, ilk yardım birimi, mescit, restoranlar, büfeler, alışveriş üniteleri, kayıp eşya bürosu, kuaför, lostra, PTT, banka, döviz bürosu, internet kafe, muayene odası, doktor odası, eczane, bebek bakım ve emzirme odası, hava yolları büroları, kargo, gazete bayileri, video-tv-sinema ve müzik dinleme salonları, pastane, çay ocakları, akaryakıt istasyonu, servis istasyonları, karakol, zabıta ve askeri inzibat noktaları.

 

Kaybedecek vaktimiz yok

Şehirlerarası terminalin Sakarya için son derece önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, terminalin faaliyete geçmesiyle birlikte özellikle şehirlerarası yolculuk yapan yolcuların yıllardır yaşamış olduğu sıkıntının ortadan kalkacağını ifade etti. Büyükşehir belediyesi bünyesinde devam eden çalışmaların sıkı bir şekilde takipçisi olacaklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Şunu açık bir şekilde belirtmem gerekiyor. Bizim yöneticilik anlayışımızda işi savsaklamak, geçe bırakmak, ağırdan almak yer almıyor. Kaybedecek vaktimiz yok. Herkes bunu bilmeli ve çalışma temposunu buna göre arttırmalıdır. Mevcut çalışmaların takipçisiyiz. Terminalimiz tamamlandığında şehrimize önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Özellikle yıllardır şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızın sıkıntıları giderilmiş olacaktır” dedi.

 

Kaba inşaatın yüzde 65’i tamam

Terminal inşaatıyla ilgili olarak kaba inşaatın yüzde 65’inin tamamlandığını belirten Süleyman Ekşi, hava şartlarının da düzelmesiyle terminal inşaatının yakın bir süre içinde tamamlanacağını belirtti. Ekşi “Maalesef dünyanın birçok ülkesinde etkisini gösteren ekonomik kriz bizleri de olumsuz etkilemiştir. Ancak yaşanan bu olumsuzluğa rağmen çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ettik. Şu anda kaba inşaatın yüzde 65’ini tamamlamış bulunuyoruz. Otobüslerin hareket edeceği alanda tamamlanmış durumda” dedi.