Adatıp Büyükşehir’in mücadele edeceği FİBA Europe Cup’taki rakipleri belli oldu. Büyükşehir A grubunda Almanya’dan S.Oliver Würzburg, Romanya’dan CSM CSU Oradea ve Hollanda’dan ZZ Leiden ile mücadele edecek.

FİBA Europe Cup’ta ülkemizi temsil edecek olan Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol’un rakipleri belli oldu. A grubunda mücadelede edecek olan Adatıp Büyükşehir, Almanya temsilcisi S.Oliver Würzburg, Romanya temsilcisi CSM CSU Oradea ve Hollanda temsilcisi ZZ Leiden ile aynı grupta yer alacak. Çift maç usulü gerçekleştirilecek karşılaşmalardan sonra grupta ilk iki sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak. Adatıp Büyükşehir gruptaki ilk maçında 17 Ekim Çarşamba günü Hollanda temsilcisi ZZ Leiden ile Sakarya Spor Salonu’nda karşılaşacak. Ülkemizi FİBA Europe Cup’ta temsil edecek takımlar arasında İstanbul BBSK ve Pınar Karşıyaka’da bulunuyor.

Taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var
Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Kulübü Başkanı Adil Köseoğlu, “Avrupa’da yolumuza FİBA Europe Cup’ta devam ediyoruz. 30 yıl aradan sonra şehrimiz sporda Avrupa’da temsilcileri ile mücadele edecek. Bu durum bize büyük gurur veriyor. İlk kez mücadele edeceğimiz Avrupa Kupası’nda hedefimiz ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Hem Avrupa mücadelesi hem de Süper Lig mücadelesinde yer alacağımız için zorlu bir sezon bizi bekliyor ancak biz teknik ekibimize ve sporcularımıza geüveniyoruz. Burada en büyük görev yine taraftarımıza düşecek. Bu zorlu maratonda onların desteğine çok ihtiyacımız olacak. İnşallah taraftarımızın da desteği ile bu sezon yeni başarılar elde ederiz” ifadelerini kullandı.

Adatıp Sakarya Büyükşehir FİBA Europe Cup fikstürü ise şu şekilde;

17 Ekim Çarşamba: Adatıp Büyükşehir – ZZ Leiden

24 Ekim Çarşamba: Würzburg – Adatıp Büyükşehir

31 Ekim Çarşamba: CSM CSU Oradea – Adatıp Büyükşehir

7 Kasım Çarşamba: ZZ Leiden – Adatıp Büyükşehir

14 Kasım Çarşamba: Adatıp Büyükşehir – Würzburg

21 Kasım Çarşamba: Adatıp Büyükşehir – CSM CSU Oradea