Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Ev ve Süs Hayvanları Üretimi ve Satışı yapan işyeri sahiplerine ‘Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri’ başlıklı eğitim semineri verildi. Yaman, “Gerekli denetimler ve eğitimler sonucunda pet hayvanları daha sağlıklı ve doğal koşullarda yaşamlarını sürdürmeye devam edecekler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. ‘Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri’ başlıklı eğitim semineri Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve işyerleri sahiplerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binasında gerçekleşti. Veteriner Hekim Ahmet Safa Yıldırım’ın, Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Tahsin Hakan Özer’in ve Çevre İl Müdürlüğü Mühendisi Cansel Aksoy’un konuşmacı olarak konuk olduğu eğitime, işyeri sahibi çok sayıda vatandaş katıldı.

8 saat süren eğitim
Eğitim hakkında açıklama yapan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Veteriner Hekim Nagihan Yaman, “Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünce işyeri sahiplerinin katıldığı ‘Ev ve Süs Hayvanları Satış Yerleri’ başlıklı eğitim semineri düzenledik. Veterniner hekimlerimizce katılımcılara 8 saat süren eğitim boyunca pet hayvanlarının bakım, besleme, barındırma şartları, yasal mevzuat, kanun ve yönetmelikleri içeren detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Aynı zamanda eğitimize katılan ev ve süs hayvanları satışı yapan tüm işyeri sahiplerine işyerlerinin ruhsatlandırılmasında gerekli sertifikalarda tarafımızca verildi. Umuyoruz ki gerekli denetimler ve eğitimler sonucunda pet hayvanları daha sağlıklı ve doğal koşullarda yaşamlarını sürdürmeye devam edecekler” dedi.