Diş Sağlığı EtkinlikleriDiş Sağlığı EtkinlikleriDiş Sağlığı Etkinlikleri

Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezine otobüslerle getirilen öğrenciler ağız ve diş taramasından geçirildi. Muayyene yapılan çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Diş taraması ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce “Diş sağlığını etkileyen birçok etmen var. Bu konuda en önemli etmen ise doğru beslenme. Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü önerileri diş sağlığı önerileri ile örtüşüyor, bu da doğru beslenmenin, sistemli ve yeterli ağız-diş bakımıyla kombine edilmesinin önemini bir kez daha artırıyor. Ancak ağız bakımında en önemli görev bireye düşüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak ağız ve diş taramalarıyla öğrencileri diş sağlığı konusunda bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.