Büyükşehir'de Yüzler Gülüyor

Belediye’ye teşekkür
Öksüzali’den sonra söz alan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, “Bugün çok güzel ve çok mutlu birgün. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum. Bizim haklarımız çok önemli ama ülkemizin ve milletimizin menfaati her şeyden daha önemli. Biz sendika olarak bu anlayışla hareket ediyoruz” diye konuştu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, yeni sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Toçoğlu, mevcut imkanlar içerisinde en iyi sözleşmeyi yaptıklarını belirtti.

Memurların durumlarını iyi bilirim
Başkan Zeki Toçoğlu, “Ben de hayatımın 21 yılını memur olarak geçirdim. O yüzden memurların durumlarını çok iyi bilirim. Tabiî ki memurlarımızın ve çalışanlarımızın özlük hakları çok önemlidir. Fakat şunu unutmayalım ki müesseselerimiz de çok önemlidir. Müesseseler olmasa çalışanların da bir anlamı olmaz. O yüzden müesseselerimize sahip çıkmalıyız. Biz burada belediyeyi yönetiyoruz fakat bir gün gelecek bizim görevimiz bitecek. Memurlarımız ise uzun yıllar buradalar. O yüzden üstün gayret göstermek memurlarımızın görevidir” diye konuştu.

Mevcut şartlara göre en iyi sözleşme
Sözleşme şartlarına da değinen Zeki Toçoğlu, “Ben 12 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Biz belediye çalışanlarının maaş alamadığı dönemleri de biliyoruz. Fakat bugün çok şükür hükümetimizin de gayretiyle o günler geride kaldı. Artık herkes maaşını zamanında alıyor. Şuanda imzaladığımız sözleşme de tabiî ki dört dörtlük değildir. Fakat mevcut imkanlar doğrultusunda imzalanan en iyi sözleşmedir. Bizim imkanlarımız arttıkça çalışanlarımızın durumlarını daha da düzelteceğiz. Başta söylediğimiz yine tekrarlıyorum. Bu müesseseler sizlerindir. Siz gayretinizi artırın biz de sizlerin durumlarını daha da iyileştirelim” dedi.

Yeni sözleşmede şunlar var
Zeki Toçoğlu’nun konuşmasının ardından toplu sözleşmede yer alan yeni durumlar açılandı. Yeni sözleşmeye göre, memurlar; Ramazan ve Kurban Bayramları’nda 500 TL, her Eylül ayında kömür yardımı olarak 500 TL ve her ay yemek parası olarak 300 TL alacaklar. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Başkan Zeki Toçoğlu ve sendika başkanı Mürsel Turbay arasında toplu sözleşme imzalandı. İmzaların atılmasının ardından Mürsel Turbay, Başkan Toçoğlu’na plaket takdim etti.