Kural dışı parklanmalara yönelik denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Yaya geçitleri, toplu taşıma durakları ve okul önlerindeki servisler için ayrılan alanlardaki parklanmalara müsaade etmiyor, gerekli cezai işlemleri yasalar çerçevesinde uyguluyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar şehir genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir şehir için çalıştıklarını ifade eden Bayraktar, usulsüz parklanma konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zabıta ekiplerinin günün her saati ve şehrin her noktasında denetime devam ettiğini söyleyen Semih Bayraktar, usulsüz parklanmanın mağduriyetler oluşturduğunu ve bu konuda cezai işlemlerin uygulandığını ifade etti.

Duyarlılık Bekliyoruz
Bayraktar, “Usulsüz parklanma hem yaya güvenliğini tehlikeye atıyor hem de şehrin trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor. Büyükşehir Zabıta Dairesi olarak yasal olmayan parklanma ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu yönde vatandaşlardan çok sayıda şikayet alıyoruz. Şehri daha yaşanır kılmak için denetimlerimizi arttıracağız. Lütfen yaya yollarına, toplu taşıma duraklarına ve okul önlerine araç park etmeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz. Yasalar çerçevesinde cezai müeyyideler de ilgililerine tebliğ ediliyor” ifadelerini kullandı.