Büyükşehir Yaz Kampı’nda ilk grup için etkinlikler başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Yaz Kampı’nda, 12-15 yaş arası çocuklarımızın iletişim yeteneklerini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini katkı sağlamak, kendileri, aileleri ve ülkeleri için yararlı bireyler olmalarını sağlamak en büyük arzumuzdur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Büyükşehir Yaz Kampı başlıyor. Bu yıl 4 farklı grupta gerçekleştirilecek etkinlikler boyunca öğrenciler; yoğun geçen eğitim öğretim yılının stresini eğlenerek atacak, farklı deneyimleri hep birlikte yaşayacak. Yaz Kampı’nda 1. grup etkinliklerinin 16-21 Haziran tarihlerinde İl Ormanı’nda start alacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Yaz Kampı’nda, 12-15 yaş arası çocuklarımızın iletişim yeteneklerini güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ülkesine yararlı bireyler
Aktürk, “Yaz Kampı’yla doğa ortamında eğlenceli ve dinlendirici etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerimize takım ruhu kazandırmayı amaçlıyoruz. Sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma duygularının gelişmesi en önemli önceliklerimiz arasındadır. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerini katkı sağlamak, kendileri, aileleri ve ülkeleri için yararlı bireyler olmalarını sağlamak en büyük arzumuzdur. Bu kapsamda bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Büyükşehir Belediyesi Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı başlıyor” şeklinde konuştu.

Kamp kartlarını unutmayın
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk açıklamalarının devamında, “16 Haziran - 23 Ağustos tarihleri arasında Arifiye İl Ormanı’nda gerçekleştirilecek 2014 Yaz Kampı; dört dönem olarak planlandı. Birinci dönem 16-21 Haziran, ikinci dönem 23-28 Haziran, üçüncü dönem 11-16 Ağustos ve dördüncü dönem de 18-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılan başvurular sonucunda bu yıl tüm gruplarda toplam 630 öğrencimiz Yaz Kampı asil listesine seçildi. Öğrencilerimiz kamp kartlarını, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan alabilirler. Büyükşehir Yaz Kampı için ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 241 20 02 nolu telefonu arayabilirler”.

Birbirinden renkli etkinlikler
“Büyükşehir Belediyesi Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı’nda bu yıl alanında uzman 29 eğitmen görev alacak. Kamp boyunca öğrencilerimizi; voleybol, futbol, el işi çalışmaları, halk oyunları, oryantiring, iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, müzik ve tiyatro, çuval yarışları, ip çekme yarışları, masa tenisi, dart, çadır kurma ve toplama, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, ilkyardım, trafik, kişisel beceri sergileme gibi çok çeşitli eğlenceli etkinlik ve oyunlar bekliyor” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi Yaz Kampı asil listesi, belediyenin internet sayfası www.sakarya.bel.tr üzerinden yayınlanmaktadır.