Çevre bilincini göz ardı etmeyen ve ağaçlandırmaya önem veren Büyükşehir Belediyesi SGK Katlı Kavşağı projesi sahasında bulunan ağaçların söküm ve nakil işlemlerini titizlikle sürdürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek SGK Katlı Kavşağı projesinde ağaç söküm ve nakil işlemleri başladı. Çevre bilincini göz ardı etmeyen ve ağaçlandırmaya önem veren Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında kavşak üzerinde bulunan ağaçları söküm makinasıyla zarar vermeden alarak Sakarya Park karşısında bulunan rekreasyon alanına naklediyor. Rekreasyon alanına söküm aracı ile nakledilen ağaçların dikimi ise Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince büyük bir titizlikle yürütülüyor.

Ağaçlar zayi edilmiyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre duyarlılığına büyük önem veriyoruz. Proje sahasında bulunan ağaçları sökerek naklediyoruz. Böylelikle ağaçları zayi etmiyor, nakil ettiğimiz rekreasyon alanında yaşatarak canlı tutuyoruz. Tüm projelerimizde çevre ve ağaç hassasiyetimizi dikkate alarak çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.