Adatıp Büyükşehir, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta mücadelesinde sahasında Türk Telekom’a 55-65 mağlup oldu.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ilk hafta karşılaşmasında Türk Telekom ile karşılaştı. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediyesi Başkanvekili Erol Aydın, Kulüp Başkanı Adil Köseoğlu’nun yanı sıra çok sayıda taraftar izledi. Maç öncesi iki takımın sporcuları meme kanserine dikkat çekmek için hava atışı öncesi pembe balonları havaya saldılar.

İlk çeyrek 10-8
Adatıp Büyükşehir Mitchell Wilbekin, Toney Douglas, Kerem Özkan, Junior Etou ve Landry Nnoko beşlisi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan Adatıp Büyükşehir, Nnoko ve Etou’nun isabetli atışlarıyla ilk çeyreğin bitmesine 3.22 kala 8-5 ile skor üstünlüğünü ele geçirdi. Çeyreğin geri kalan süresinde de skor üstünlüğünü elde tutan Adatıp Büyükşehir, çeyreği 10-8 önde tamamladı.

İlk yarı sonucu 28-26
İkinci çeyrekte de etkili oyununu devam ettiren Adatıp Büyükşehir, çeyreğin ilk dört dakikasında Nnoko ve Şafak Edge ile etkili oldu ve skoru 19-10’a getirdi. Bu dakikadan itibaren taraftarının da desteğini arkasına alan Adatıp Büyükşehir, Burak Eşlik’in elinden bulduğu iki sayılık ve üç sayılık isabetli atışlarla çeyreğin bitimine 5.04 kala 24-12 öne geçti. Çeyreğin geride kalan süresinde Alan Herndon’ın elinden bulduğu sayılarla etkili olmaya çalışan Adatıp Büyükşehir, soyunma odasına 28-26 önde gitti. İlk yarı sonucu 28-26.

Üçüncü çeyrek 40-42
İkinci yarıya Adatıp Büyükşehir Toney Douglas, Kerem Özkan, Alan Herndon, Landry Nnoko ve Şafak Edge beşlisi ile başladı. İkinci yarıda Toney Douglas’ın elinden bulduğu sayılarla etkili olmaya çalışan Adatıp Büyükşehir, çeyreğin ilk 5 dakikasını 33-39 geride tamamladı. Bu dakikadan itibaren oyunda etkinliğini arttıran Adatıp Büyükşehir, Şafak Edge’den üç sayılık ve Nnoko’dan iki sayılık isabetli atışlarla çeyreğin bitimine 0.28 kala skoru 40-39’a getirdi. Geride kalan sürede rakibin hücumunu engelleyemeyen Adatıp Büyükşehir son çeyreğe 40-42 geride girdi.

Maç sonucu 55-65
Mücadelenin son çeyreğine etkili başlayan Adatıp Büyükşehir, 5.38 kala Alp Karahan’ın üç sayılık isabetiyle skoru 45-45’e getirdi. Büyük heyecana sahne son çeyrekte Adatıp Büyükşehir, maçın bitimine 2.36 kala Burak Eşlik’in üç sayılık basketi ile karşılaşmada 52-51 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelede bitime 1.28 kala Alp Karahan bir kez daha sahneye çıktı ve üç sayılık basketi ile Adatıp Büyükşehir 55-54 öne geçti. Geride kala sürede rakibi karşısında istediği oyunu sergileyemeyen Adatıp Büyükşehir parkeden 55-65 mağlup ayrıldı. Adatıp Büyükşehir adına karşılaşmada Landry Nnoko 12 sayı, Toney Douglas 9 sayı kaydetti. Bu sonuçla Adatıp Büyükşehir 2018-2019 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne mağlubiyetle başlamış oldu.