Büyükşehir Köprüler Kuruyor

Serdivan’a direk geçiş
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşımını daha da rahatlatmak amacıyla hız verdiği çalışmalar kapsamında, Zübeyde Hanım Caddesi ve Kirişhane Caddesi’ni birbirine bağlıyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanı Ali Oktar, “Zübeyde Hanım Caddesi ve Kirişhane Caddesi’ni birbirine bağlıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çalışmayla İtfaiye Daire Başkanlığı’nın arkasında bulunan SASKİ’ye ait prefabriklerin bulunduğu bölgeden Kirişhane Caddesi’ne direk geçiş sağlanacak. Çalışma yapılan güzergahta bir köprü inşa ediyoruz. Yeni yolumuzun genişliği 25 metre, uzunluğu ise yaklaşık 1 kilometre olacak. Ayrıca yeni açılan yol Serdivan Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na bağlanacak. Çalışmalar sonuçlandığında şehir trafiği daha da rahatlayacak” diye konuştu.

Yazlık’a modern köprüler
Büyükşehir Belediyesi’nin rekreasyon projesi çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında Yazlık da dereyi iki tarafına bağlayacak iki köprü inşaatına da başladıklarını belirten Ali Oktar, “Yazlık Bölgemiz ile Rekreasyon alanı arasında 2 köprü inşa ediyoruz. Köprülerimizin uzunluğu 22m, genişliği 3 m olacak. Ekiplerimiz çalışmalarını hıza sürdürüyorlar. Çelik asma yaya köprülerimizi led ışıkları ile aydınlatarak bölgeye çok güzel bir görünüm kazandıracağız” ifadelerini kullandı.