‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Kış mevsiminin başlangıcından itibaren Büyükşehir Belediyesi himayesinde 20’nin üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşımızı sıcak bir ortama kavuşturduk” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ‘Sokakta Kimse Kalmasın’ projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ettiklerini belirtti. Yüce, “Bu soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şehrin muhtelif bölgelerinde rutin kontrollerini gerçekleştirmeye devam ediyor” dedi.

Sıcak bir ortam sunuyoruz
Kış mevsiminin başlangıcından itibaren Büyükşehir Belediyesi himayesinde sıcak bir ortama kavuşturulan 20’nin üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaş olduğunu belirten Yüce, “Ayrıca şu anda devamlı konuğumuz olan ve otelde bulunan 6 vatandaşımız var. 3-4 vatandaşımızın ise ailelerine ulaştık ve onları aileleri ile buluşturduk. Tespit ettiğimiz kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın öncelikle sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor, kişisel bakımlarını yapıyor ve giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Duyarlılık çağrısı
Devam eden çalışmalara ilişkin ayrıntıları da paylaşan Yüce, “Vatandaşlarımıza barınma konusunda yardımcı olduğumuz gibi, ailelerine kavuşmak isteyenlerin ailelerine ulaşmaya çalışıyor, memleketlerine dönmek isteyenlere ise yine yardımcı oluyoruz. Duyarlı hemşerilerimizden de ihtiyaç sahiplerinin tespiti hususunda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Hemşerilerimiz bunun için, Büyükşehir Belediyesi 444 40 54, ALO 153 Çözüm Masası ve ALO Zabıta 277 54 10 telefon numaralarını arayarak bizlere ulaşabilirler” şeklinde konuştu.