Büyükşehir Hayatımızı Lüküs'leştirdi

Müthiş kadro

Müthiş performans sergileyen oyuncular şunlar: Zihni Göktay, Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Ayşe Nurseli Tırışkan, Ayşegül İşsever, Betül Kızılok Bavlı, Cem Melik Karakaya, Cem Uras, Ceysu Aygen, Çağrı Özgür Hün, Derya Kurtuluş, Doğan Şirin, Samet Hafızoğlu, İlhan Kılımcı, İrem Arslan Aydın, Münir Kutluğ, Özgür Dağ, Savaş Barutçu, Şenay Saçbüker, Tolga Coçkun, Ümran İnceoğlu ve Yılmaz Arda Alpkıray.  

Oyunun konusu
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 25 yıldır sahnede diri tutuyor. Oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında bu ikilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumu.

 

Etkinliklerimiz sürecek
Oyun sonunda kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. İbrahim Aktürk, “Lüküs Hayat gerçekten büyük ilgi topluyor. Dile kolay 25 yıldır sergilenen bir oyun Lüküs Hayat. Sakarya’da da gerçekten çok güzel dakikalar geçirdik. Sakaryalı hemşerilerimizin alkışlarından anladık ki, Lüküs Hayat’ı çok beğenmişler. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür organizasyonları bugüne kadar birçok kez düzenledik. İnşallah bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz. Birbirinden güzel etkinlikler Sakaryalılarla buluşacak” dedi.