Büyükşehir Çalışmaları Hızla Devam Ediyor...

Yağmursuyu sorunu kalmayacak
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Yağcılar Mahallesi’nde gerçekleştirilen yağmursuyu çalışmaları ile Kazımpaşa’da yapılan içme suyu çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Toçoğlu, yağışlı havalarda Yağcılar Mahallesi, Orta Mahalle, Tığcılar Mahallesi, Yenigün ve Cumhuriyet Mahallesi’nde biriken yağmursularının yapılan çalışmalar sonrasında sorun olmaktan çıkacağını söyledi. Gerçekleştirilen çalışma ile bölgeye yeni yağmursuyu hattı döşendiğini belirten Başkan Toçoğlu “ Bilindiği gibi 1999 depreminden sonra şehrimizin altyapısı yapılırken su ve kanalizasyon çalışmaları yapılmış, ancak yağmursuyu çalışması yapılmamıştı. Biz Sakarya’nın önemli sorunlarından yağmursuyu kanalları konusunda imkanlarımız ölçüsünde bölge bölge lokal olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yağcılar Mahallesi’nden, Uzunçarşı’ya kadar olan bölgelerde yağmursuyu sıkıntısı yaşanıyordu. Ekiplerimizin etütleriyle bölgenin yeni bir yağmursuyu hattına ihtiyacı olduğu tespit edildi. Şimdi bu bölgemize 4 bin750 m. uzunluğunda yağmursuyu hattı döşüyoruz. Aynı zamanda 102 muayene bacası ve 250 adet yağmursuyu ızgarası yapacağız. Yeni hatla yağmursuları toplanarak Sakarya Nehrine deşarj edilecek, böylece olası bir su baskını ile yağışlı havalarda kanalizasyon hatlarında oluşan taşmalar önlenmiş olacak. Ayrıca yeni hatla yağmursularının atık su hatlarına karışması önlenerek, kanalizasyon terfi merkezlerinin ve arıtmanın maliyetleri azalacak” dedi.


Kazımpaşa’ya bol su ulaştıracağız
Yağcılar Mahallesi’nin ardından Kazımpaşa’ya geçen Başkan Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Kazımpaşa içmesuyu çalışmalarını inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Toçoğlu, yeni döşenen içmesuyu hattı ile birlikte bölgenin bol ve kesintisiz suya kavuşacağını söyledi. Başkan Toçoğlu “Esentepe’deki depomuzdan Kazımpaşa bölgesine su veriyorduk.  İsale hattının eskimesi ve depolarımızın yetersizliğinden dolayı bu bölgedeki ihtiyacı karşılayamaz hale geldik. Şimdi Serdivan’daki isale hatlarından yeni döşediğimiz hatlarla bu bölgenim içme suyu sorunu çözüyoruz. Daha önce yağmursuyu hattı döşemiştik. Şimdide toplam 7 bin 745 metre uzunluğunda bir içme suyu hattı döşüyoruz.  Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da bölgede çok önemli bir yol çalışması yapıyor.  Bölgenin yol, içme suyu ve kanalizasyon sorununu yapılan çalışmalarla kökten çözüyoruz” dedi.


Çözümsüzlükleri gideriyoruz
Yapılan tüm hizmetleri yakından takip ettiğini belirten Başkan Toçoğlu “Büyükşehir belediyesi olarak halkımıza hizmetin en iyisi sunma gayretindeyiz. Şehrimizin sorunlarını biliyor ve bu sorunların çözümünü için gayretle çalışıyoruz.  Tüm birimlerimiz sıkıntıların giderilmesinde üzerlerine düşeni yerine getiriyorlar. Ben de belediye başkanı olarak yapılan tüm işleri yakından takip ediyorum. Nerede bir aksaklık ve çözümsüzlük varsa,  o aksaklıkların giderilmesi için çalışıyorum. Her zaman dile getiriyorum. Halkımızın memnuniyeti için varız ve halkımızın için çalışıyoruz. Bundan sonrada şehrimizin gelişimi ihtiyaçlarının giderilmesi için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.