Astra Group Büyükşehir Basket, TBL final grubu ilk maçında Bursaspor’u 79-62’lik skorla mağlup etti. Maç sonu açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, “5 maçımız kaldı. 5 maç daha hayallerimizi kovalamaya devam edeceğiz. İnşallah sonunda hep birlikte 1. lige çıkmış olmanın gururunu yaşayacağız” dedi. Takım kaptanı Kerem Gönlüm mücadeleyi 23 sayıyla tamamladı.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi Playoff final grubu ilk maçında Bursaspor Durmazlar’la karşılaştı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, yönetim kurulu üyeleri ve binlerce taraftar izledi.

17 sayılık fark
Büyükşehir Basketbol Takımı parkeye Lazeric Jones, Calvin Harris, Kerem Özkan, Hakan Yapar ve Kerem Gönlüm ilk 5’i ile çıktı. Mücadelenin ilk çeyreği Büyükşehir’in 21-16’lık üstünlüğüyle geçildi. 2. periyotta da sahada etkili bir oyun ortaya koyan Büyükşehir Basket, soyunma odasına 6 sayı farkla 35-29 önde gitti. Maçın üçüncü periyodunda farkı 20 sayıya çıkaran Dev Adamlar, son periyoda 63-43’lük skorla önde girdi. Taraftarlarının müthiş desteğiyle Bursaspor’un sayı farkını azaltmasına izin vermeyen Büyükşehir, sahadan 17 sayı farkla 79-62 galip ayrıldı.

Kerem Gönlüm’den 23 sayı
Büyükşehir, bu sonuçla birlikte final grubu mücadelelerine galibiyetle başladı. Büyükşehir’de 4 oyuncu çift hanelerde sayı üretirken; Kaptan Kerem Gönlüm 23 sayıyla maçın en skoreri oldu. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Tunahan Dikmen, “Bu taraftarın önünde oynamak başka bir duygu. Bizi sonuna kadar destekledikleri için tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Daha bitmedi. Bu desteğin daha fazlasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hayallerimizi kovalayacağız
Koç Selçuk Ernak ise; “Teşekkür etmem gereken çok insan var. Öncelikle bu hayalin peşinden koşmaya başladığımızdan beri bizi yalnız bırakmayan Sakarya seyircisine teşekkür ediyorum. Bugün varlıkları bize büyük güç kattı. Zor bir hafta geçirdim. Bu galibiyette en az katkısı olan kişi benim. Özellikle yardımcı antrenörlerime çok teşekkür ederim. Benim yokluğumda bu işi çok iyi yaptılar. Oyuncularıma teşekkür ederim. Çünkü her biri benim yanımda oldu ve işin bu kısmını düşünmemem gerektiğini söylediler. Bugün teknik bir şey konuşmak anlamsız. Biz zor günde takım olduğumuzu gösterdik. Bana böyle kucak açtılar ve beraber kazanma fırsatı sundular. 5 maçımız kaldı. 5 maç daha bu hayali kovalayacağız. İnşallah sonunda hep birlikte 1. lige çıkmış olmanın gururunu yaşayacağız” ifadelerini kullandı.