Astra Group Büyükşehir Basket, Play-off Çeyrek Final serisinin ilk maçında Türk Telekom ile karşılaşacak. 27 Nisan Perşembe günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele saat 19.00’da başlayacak. Maç öncesi açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, tüm basketbolseverleri mücadeleye davet etti.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, Play-off çeyrek finalinde karşılacağı Türk Telekom maçının hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Maç öncesi açıklamalarda bulunan oyuncular ve Koç Selçuk Ernak, ligin en önemli süreci olarak ifade ettikleri Play-off’lar için Sakaryalı basketseverleri zorlu mücadeleye davet etti. Büyükşehir Basketbol Takımı 27 Nisan Perşembe ve 29 Nisan Cumartesi günleri saat 19.00’da Play-off Çeyrek Final serisi için Türk Telekom karşısındaki ilk iki maçına Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda çıkacak.

Hataya yer yok
Sezonun en önemli kısmına girdiklerinin altını çizen takımın oyun kurucusu Yiğitcan Turna, “Bundan sonra hataya hiçbir şekilde yer yok. O yüzden bize sahada, taraftarımıza da tribünde çok önemli bir iş düşüyor. İnşallah play-off sürecinde en sert, en agresif şekilde oynayarak üst lige yükselmek istiyoruz. Biz sahada, seyircilerimiz tribünde hep beraber savaşmalıyız” derken; Hakan Yapar, “34 haftalık zorlu lig maratonunu lider olarak tamamladık. Uzun bir yoldan gelmiş olmamıza rağmen işimiz daha yeni başlıyor. Bu yüzden play-off sürecinde de daha sert, daha agresif oynayan bir takım haline gelmek istiyoruz. Petkim maçında bu yönümüzü iyi gösterdiğimizi düşünüyorum. Şimdi daha çok birlikte olma, daha çok savaşma zamanı” diye konuştu.

Son topa kadar mücadele
Sezon başladığından itibaren takım içerisindeki birlikteliğin çok güzel olduğunu söyleyen Takım Kaptanı Kerem  Gönlüm, “Takımda arkadaşlık, kardeşlik üst düzeydeydi. Bu birliktelik ile ligi lider bitirdik. İşimiz daha bitmedi. Takımımız için, Sakarya için verdiğimiz mücadelemizi son topa kadar sürdürmek istiyoruz. Bu yolda bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyoruz. Biz saha içinde onlar tribünde savaşarak güzel bir sinerji oluşturduk. Play-off sürecinde de bunu sürdürmek için taraflarımızdan önemli bir destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Amaç: Süper Lig
Normal sezonda göstedikleri mücadeleyle ligi lider tamamladıkları için oyuncularına teşekkür ettiğini ifade eden Koç Selçuk Ernak, “Tabi bu liderlik bize bir sorumluluk yüklüyor. Bu takımın kurulma amacı bir üst lige çıkmak. Bundan başka bir şeyin bizi memnun etmesi mümkün değil. Dolayısıyla play-off serisine başladığımız şu günlerde Perşembe ve Cumartesi günü maçlarımızı kendi sahamızda oynayacağız. Sakaryalı basketbolseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü bir şehir bütünleştiği zaman büyük amaçlara ulaşabiliyor.”