Kültür etkinlikleri kapsamında Hilmi Yavuz'a Saygı Gecesi düzenlendi....

Güzelin teokrasisini şiirle kurdu

Hilmi Yavuz’un 74 yaşında olduğunu ve onun için Hilmi Yavuz’u sevmenin 74 nedeni olduğunu ifade eden Şair Ercan Yılmaz, “Hilmi Yavuz imge ve sese yaslanan bir şairdir. Geleneklerden yola çıkarak geleneği aşmıştır. Dilin derinlerinden imgeleri bulup çıkarmıştır. Büyü için sözcüklerden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymamıştır. Hep yollar düşlemiştir. Dünyayı metin olarak yeniden inşa etmiştir. Türk şiirinin mükemmellik standardıdır. Şiirin edasını önemsemiştir. Yeryüzünde güzelin teokrasisini şiirle kurmuştur. Kendisi hayata daima aşkla bakmıştır” diye konuştu.

Hilmi Yavuz hakkında bir sunum yapan Okutman Okan Koç ise, “Hilmi Yavuz’un fikir dünyası hem doğudan hem de batıdan beslenmiştir. Gelenek ve modernlik üzerinde durmuştur” dedi.

 

 

 

 

Fikirlerinden istifade edelim

Programın sonunda Hilmi Yavuz kitaplarını imzaladı. Kitap imzalatanlar arasında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da vardı. Hilmi Yavuz’un ‘Türkiye’nin Zihin Tarihi’ kitabını alıp Yavuz’a imzalatan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, “Değerli düşünce adamı Hilmi Yavuz’u ilimizde görmekten büyük mutluluk duyduk. İnşallah daha uzun yıllar kendisinin fikirlerinden istifade ederiz. Kendisine sağlıklı uzun yıllar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Değerlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız” diye konuştu.

 

Duygusal anlar yaşadı

Bütün konuşmaları dikkatel dinleyen Hilmi Yavuz, programın sonunda kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden ünlü şair, “Bugün gerçekten duygulandım. Böyle bir programı düzenleyen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ve değerli başkanına çok teşekkür ediyorum. Benim hakkımda fikir beyan eden değerli akademisyen ve şair arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hilmi Yavuz’un konuşmasının ardından ünlü şaire çiçek ve plaket takdim eden Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, programa katılan bütün Sakaryalılara teşekkür etti.