Özel Halk Otobüs Yönetmeliği değişikliği ile bir yeniliği daha hayata geçireceklerini açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Başlatacağımız yeni uygulama ile özel halk otobüs sürücülerine, şoför kartı sistemini başlatıyoruz. Bu kapsamda şoförlere gruplar halinde uzman eğitimciler tarafından eğitimler verilecek. Eğitim sonunda sürücülere, şoför kartı verilecektir. Şoför kartı olmayanlar özel halk otobüslerinde şoförlük yapamayacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, özel halk Otobüs yönetmeliği değişikliği kapsamında bir yeni uygulamayı daha hayata geçireceklerini belirtti. Özel halk otobüslerinde başlatılacak uygulama ile özel halk otobüs şoförlerinin, şoför kartı olmadan şoförlük yapamayacağını belirten Pistil, toplu taşımada vatandaşların daha güvenli ve konforlu yolculuk yapabilmeleri için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini açıkladı.

Her 5 Yılda Bir
Uygulama ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Pistil, “Özel halk otobüs yönetmeliği değişikliği kapsamında yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyoruz. Başlatacağımız yeni uygulama ile özel halk otobüsleri sürücülerine şoför kartı sistemini getiriyoruz. Bu kapsamda şoförlere gruplar halinde uzman eğitimciler tarafından eğitimler verilecek. 4 gün sürecek eğitimler kapsamında birinci gün yolcu -  sürücü ilişkileri, ikinci gün trafik – ulaşım mevzuatı, üçüncü gün uygulamalı ilk yardım – meslek hastalıkları, dördüncü gün ise ekonomik ve güvenli sürüş teknikleri eğitimleri verilecektir. Eğitim sonunda sürücülere, şoför kartı verilecektir. Şoför kartı olmayan sürücüler özel halk otobüslerinde şoförlük yapamayacaktır. Verilen şoför kartları, her 5 yılda bir yapılacak olan eğitimler ile yenilecektir” İfadelerini kullandı.

Daha Güvenli ve Konforlu Yolculuk
Özel halk otobüsleri için başlattığımız değişim ve dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha ekleyeceklerini belirten Pistil, “Geçtiğimiz günlerde aldığımız UKOME kararı ile özel halk otobüslerinde tek tip ‘j’ plaka uygulamasını 2016 yılı Ocak ayı itibari ile başlatacağımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun müjdesini verdiği özel halk anlık takip uygulamasının da çalışmalarına devam ediyoruz.  Şimdi ise yapılan yönetmelik değişikliği ile toplu taşımada daha kontrollü ve güvenli bir dönem başlatıyoruz. Kısa süre içerinde başlayacağımız eğitimlerimizdeki amaç; vatandaşlarımızın daha güvenli ve konforlu yolculuk yapmalarını sağlamaktır. Yeni uygulamamız şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.