Yeni eğitim öğretim dönemi vesilesiyle velilere tavsiyelerde bulunan Psikolog Miray Şahin, “Okul sürecinde velilerimiz; öğretmen ve veli işbirliğini sağlamaya özen göstermeli, çocuklarının gün içerisinde yaşadığı deneyimleri dinlemeli, onlara yaş aralığına göre yaklaşmalı, okula dair sorumlulukları çocukların üstlenmelerine fırsat tanımalıdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde görevli Psikolog Miray Şahin, okul dönemine başlayan öğrenciler ve velilere tavsiyelerde bulundu. Şahin, “Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte yaz ayına veda eden  çocuklarımız okul sürecine başladı. Bu süreç; çocuklarımızı hayata hazırlayan, özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlayan, üretken ve sosyal bireyler olmasına yardımcı olan bir süreçtir. Çocuklarımızın gelişim dönemlerinde yaşadıkları bu süreç yetişkinlik dönemlerinin temelini oluşturmaktadır. Bu süreci en az kaygı ve stresle tamamlayan çocukların kendilerine güvenen, girişken ve aktif bireyler olmasına katkı sağladığı bilinmektedir” diye konuştu.

Stressiz ve Kaygısız Veli
Psikolog Miray Şahin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Yeni başlayan eğitim döneminde çocuklarımız kadar velilerimizin de stres ve kaygı yaşadıklarını görmezden gelmek mümkün değildir. Velilerimizin kendi yaşadıkları kaygıları bazen çocukların kaygısının üstünde tutarak çocukları olması gerekenden daha fazla strese soktukları gözlemlenmektedir. Velilerimizin bu süreci çocuklarımızın normal yaşantılarının bir parçası olarak algılamaları sorunsuz ve kaygısız bir okul dönemi geçirmelerine yardımcı olacaktır.”

Olumlu Davranışları Takdir Edin
“Okul sürecinde velilerimiz; öğretmen ve veli işbirliğini sağlamaya özen göstermeli, çocuklarının gün içerisinde yaşadığı deneyimleri dinlemeli, onlara yaş aralığına göre yaklaşmalı, okula dair sorumlulukları çocukların üstlenmelerine fırsat tanımalıdır. Ayrıca olumlu davranışların takdir edilmesi de çok önemlidir. Aynı zamanda başkaları ile kıyaslamakta olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir. En önemlisi ise çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir aile ortamında yetişmeleri sağlanmalıdır. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyoruz.”