Melen Botanik Vadisi’nde biberiye hasadına katılan Başkan Ekrem Yüce, “220 bin biberiyenin hasadına başladık. Tamamen organik olan biberiyenin hasadını da organik yollarla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin en güzel kokulu vadisi olan Melen Botanik Vadimizde ayrıca hemşerilerimiz için çeşitli bitkilerin arasında denizin maviliği eşliğinde bisiklet ve yürüyüş imkanı sunacak yeni bir projeyi de bölgemize kazandırıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Melen Botanik Vadisi’nde ekilen biberiyelerin hasadını gerçekleştirdi. Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan Melen su hattı üzerinde 70 kilometre uzunluğunda olan Botanik Vadisi’ne ekilen 220 bin adet biberiyenin ilk hasadına Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Elçin ve Fidan A.Ş. Genel Müdürü Uğur Pulat da katıldı. Daha önce lavanta ve adaçayı bitkilerinin hasatlarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Yüce, tıbbi ve aromatik bitkilerle dolu vadide ayrıca bisiklet ve doğaseverlerin için 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu inşa çalışmalarına başladıklarını hatırlattı.

Ülkemizin en güzel kokulu vadisi
Melen Botanik Vadisi’nin adeta bir Cennet köşesi olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “70 kilometre uzunluğa sahip olan, Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçelerimizin sınırlarında yer alan Melen Botanik Vadimizde daha önce ıhlamur ile adaçayı bitkilerinin hasadını gerçekleştirmiştik. Bugün de 220 bin adet biberiyenin hasadına başladık. Tamamen organik olan biberiyenin hasadını da benzinli kesim aletleri yerine şarjlı kesim aletlerini tercih ederek organik yollarla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin en güzel kokulu vadisi olan Melen Botanik Vadimizde ayrıca hemşerilerimiz için çeşitli bitkilerin arasında denizin maviliği eşliğinde bisiklet ve yürüyüş imkanı sunacak yeni bir projeyi de bölgemize kazandırıyoruz” dedi.

Doğaya önem veren belediyecilik
Başkan Yüce, “Bir tarafımızda Karadeniz’in maviliği, diğer tarafımızda ise bitkilerin güzelliğini göreceğimiz 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu inşallah bisiklet ve doğaseverlerin yeni adresi olacak. Lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya ve defne başta olmak üzere toplam 1 milyon 815 bin 785 adet aromatik bitkinin yetiştirildiği Botanik Vadimiz şehrimizin tarımsal kalkınmasına büyük destek verdiği gibi şehrimizin turizm potansiyelini de arttıracak. Doğaya önem veren belediyecilik anlayışımızın en güzel yansımalarından bir tanesi olan Melen Botanik Vadimiz her yönüyle şehrimizin tarımsal geleceğine büyük katkı sunmaya devam edecek” dedi.