Bisiklet Yolu Projesi TanıtıldıBisiklet Yolu Projesi TanıtıldıBisiklet Y

Çalışmalarımız hızla sürüyor
Fatih Turan, “Sakarya’da bisiklet yollarının yapılmasıyla ilgili olarak çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizde bisiklet kullanımının oldukça yaygın olduğunu görüyoruz. Şehrimizde uzun yıllardır çeşitli nedenlerle vatandaşlarımız ulaşım konusunda bisikleti tercih ettiği için tam manasıyla bisiklet kültürü oluşmuş durumda. Biz de bu nedenden ötürü Sakarya’da bisiklet yolları yapılması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi. 

Ulaşım bir bütündür
Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımı bir bütün olarak ele aldıklarını belirten Fatih Turan “Ulaşım; aracıyla, yayasıyla,  bisikletiyle bir bütündür. Bisiklet kullanımını Sakarya’da arttırmayı hedefliyoruz. Halkımıza daha güvenli, sağlıklı ve emniyetli bir alt yapıyla bisiklet yollarını sunduğunuz zaman bisiklet kullanımı da artacaktır. Bu sayede trafikte ciddi bir rahatlama olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu çerçevede uluslar arası arenada saygın bir kuruluş olan EMBARQ’ın Türkiye temsilciliğiyle ortaklaşa bir proje üzerine çalışıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde tüm kuruluşlarında görüşlerine yer vereceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte oluşturacağımız fikirlerle şehrimize yakışır bir bisiklet yolu oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.  

Yapılacak güzergah hakkında da bilgi veren Fatih Turan “Şeker Fabrikası önünden Yazlık’a kadar uzanan güzergahın seçiminde bisiklet kullanımı oranını dikkate aldık. Anketler yaparak vatandaşlarımızın görüşlerini aldık. Proje hakkında gerekli teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Fatih Turan toplantıda proje hakkında merak edilen soruları da yanıtladı.