Bisiklet Yolu Projesi TanıtıldıBisiklet Yolu Projesi TanıtıldıBisiklet Y

Pilot bölgeleri belirleyeceğiz

Bisiklet yolu ile ilgili olarak birkaç aydır çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Turan “Bisiklet yolu var olan asfalta tabela çakıp, bir bant çekmekle olmuyor. Ciddi ve emek gerektiren bir çalışma. EMBARQ Şirketi ile birkaç aydan beri bu proje üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlk çalıştayımızı gerçekleştirdik. Bisiklet yolu güzergâhlarını aşağı yukarı belirledik. Haritalarda gördüğünüz çalışmanın çok az bir bölümünü oluşturuyor. Yaz sezonundan önce güzergâhları belirlemek istiyoruz. Pilot bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz. Bu çalışmada basın mensuplarının da görüşlerini almak istiyoruz. Sokağın nabzını tutarak sizlerin görüşleriniz doğrultusunda ve eğitimi ihmal etmeden önümüzdeki günlerde ikinci çalıştayı gerçekleştirerek pilot bölgeleri belirleyeceğiz” dedi.


Anket yapıldı

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Ulaşım Mühendisi Burhan Kocaman “Bisiklet kullanımı ile ilgili genel bir anket yaptırdık. 640 katılımcıyla gerçekleştirdiğimiz ankette çıkan sonuçların bir hayli ilginç olduğunu gördük. Sakarya’da neredeyse birçok insan bisiklet kullanıyor. Bunların yüzde 99 erkek, yüzde 1 kadınlardan oluşuyor” dedi. Kocaman harita üzerinden belirlenen bisiklet güzergâhları hakkında bilgiler vererek, yapılan bu çalışmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu, önümüzdeki günlerde çalışmanın daha detaylı bir hale geleceğini söyledi.


Sivil Toplum Kuruluşu Bisiklet Ulaşım Uzmanı Tom Godefrooj ise bisiklet yollarının kullanımında yaşanılacak sorunların zamanla aşılacağını, Avrupa’da birçok ülkede sorunların bisiklet kullanımına başlanmasıyla aşıldığını söyledi. Toplantının ardından, Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Turan ve Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi Türkiye Direktörü Sibel Bülay gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıda slâyt eşliğinde ulaşım ile ilgili yapılan çalışmalardan ve bisiklet yolu kullanan Avrupa ülkelerinden örnekler de verildi.