SASKİ tarafından Pamukova’nın Bayırakçaşehir Mahallesi’nde içmesuyuna yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bölgenin içmesuyu şebekesi ve abone bağlantıları tamamen yenilendi. Su yetersizliği ve bulanıklık sorunları ortadan kaldırılarak bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde içmesuyu altyapısına yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Pamukova’nın Bayırakçaşehir Mahallesi’nde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak için içmesuyu şebekelerini ve abone bağlantılarını tamamen yenilediklerini söyleyen SASKİ İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, “Mahallemize uzun yıllar hizmet sunacak sağlam bir içmesuyu altyapısı kazandırdık” diye konuştu.

3 kilometrelik içmesuyu hattı
Çalışmalara ilişkin detaylar paylaşan Koncuk, “Bayırakçaşehir Mahallesi’nde yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık gibi sorunlara kesin çözüm getirmek için projemizi hazırlayarak çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızla öncelikle alt kotlarda bulunan Çeşme mevkiine 2 kilometrelik yeni bir hat inşa ettik, abone bağlantılarını yeniledik ve Geyve Alifuatpaşa’dan bol ve sağlıklı içmesuyu ulaştırdık. Üst kotlarda yer alan Artvinliler mevkiine ise bölgede bulunan kaynaklardan su ulaştırmak için bir adet terfi merkezinin yapımını tamamladık. 25 metreküplük prekast depo yerleştirdik. 50 metreküplük yeni bir depo inşa ettik. 1 kilometrelik içmesuyu şebekesini ve abone bağlantılarını yenileyerek bölgeye bol ve sağlıklı su ulaştırdık. Ayrıca yerleştirdiğimiz bir adet basınç kırıcı ile suyu kontrol altında tutuyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu çalışmalar ile Bayırakçaşehir Mahallesi’nde içmesuyu anlamında uzun yıllar hiçbir sorun yaşanmayacak” diye konuştu.