Geçici Hayvan Bakımevini ziyaret eden ve hayvan severlere sahiplenme çağrısında bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Canlılar bize Rabbimizin emaneti, dünya hayatının en masum varlıklarıdır. Hayvanların hakkını gözetmek, korumak da dinimizin bir gereğidir. İsteyen vatandaşlarımız geçici hayvan bakımevimizden hayvan sahiplenebilir, canlı dostlarımıza kapılarını açabilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni ziyaret etti. 150 hayvan kapasitesine sahip bakımevinde sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler alan Başkan Ekrem Yüce, sahiplenmenin önemine vurgu yaptı. Yüce, Geçici Hayvan Bakımevine getirilen sokak hayvanlarına da aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve küpeleme işlemlerinin yapıldığını da dile getirdi. Canlıları dünya hayatının en masum varlıkları olarak tanımlayan Başkan Yüce, sokak hayvanlarının korunması ve en iyi şekilde misafir edilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

2 bin cerrahi operasyon
2020 yılı içerisinde 96 sokak hayvanının sahiplenildiğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Geçici Bakımevimiz sokak hayvanları için çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayında 149, 2020 yılı içerisinde ise tam tamına 2 bin cerrahi operasyon gerçekleştirdik. Canlılar bize Rabbimizin emaneti, dünya hayatının en masum varlıklarıdır. Hayvanların hakkını gözetmek, korumak da dinimizin bir gereğidir. İsteyen vatandaşlarımız geçici hayvan bakımevimizden hayvan sahiplenebilir, canlı dostlarımıza kapılarını açabilir” dedi.

Sokak hayvanları yalnız değil
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları da açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Pandemi zamanında 98 besin odağını ilçe belediyelerimize dağıtmıştık. Salgın sürecinde sokak hayvanlarımız için 10 ton mama ve 5 ton buğday dağıtımı gerçekleştirdik. Eğitim seminerleri düzenledik. Yerel yönetimler olarak canlı dostlarımızın yanında olmaya, onları korumaya, ihtiyaçlarına çözümler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.