Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından belediye personeline yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Öztürk, “İletişimin iki türlü argümanı vardır. Ya bulunduğunuz yerden sesinizi yükselterek ben buradayım dersiniz, ya da başarılarınızla öne çıkarsınız. Siz her halükarda başarılarınızla kendinizi fark ettirirsiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Engellilerle İletişim’ konulu hizmet içi eğitim semineri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi personelinin yoğun katılımıyla düzenlenen programda konuşan Üsküdar Üniversitesi Engelli Bakımı ve Rehabilitasyonu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Öztürk, Türkiye’nin engelli profilinin, engellilerin toplumsal sorunları ve iletişimsizlik gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Anlamlı programlar
Konferansın açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, “Büyükşehir Belediyesi olarak son aylarda eğitim konusunda ciddi bir ivme kazandık. Alanında uzman hocalarımızı personelimiz ile buluşturuyoruz.  Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ülkemizde ve şehrimizde çok anlamlı programlar yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda Türkiye’de önemli hizmetleri olan, engelliler hakkında Türkiye’de ciddi anlamda farkındalığın oluşturulmasında emeği olan Mustafa Öztürk Hocamızı konuk ettik” diye konuştu.

‘Ben Buradayım’
Şirin’in konuşmasının ardından ‘Engelliler İletişim’ konulu seminerine başlayan Mustafa Öztürk, uzun zamandır engelli vatandaşlar ve sorunları ile ilgilendiğini ifade etti. Öztürk, “İletişim, duygu ve düşüncelerimizi her türlü argümanı kullanarak karşı tarafa iletmektir. İletişimin iki türlü argümanı vardır. Ya bulunduğunuz yerden sesinizi yükselterek ben buradayım dersiniz, ya da başarılarınızla öne çıkarsınız. Siz her halükarda başarılarınızla kendinizi fark ettirirsiniz. Engelliler başarıları ile öne çıkamadıkları için, kendilerini bu toplumda fark ettiremiyor ve kabul ettiremiyorlar” dedi.

Bilgi, deneyim ve paylaşım
Engellilerle iletişim kurmanın profesyonel bilgi, deneyim ve yaklaşım gerektirdiğini de açıklamalarına ekleyen Öztürk, “Engelli vatandaşlarımızı işe alım süreci içinde olan tüm insan kaynakları yetkilileri ve çalışanlarının engellilerle etkileşim yöntemlerini öğrenebilmeleri, geliştirebilmeleri ve uygulayabilmeleri büyük önem taşımaktadır. Dezavantajlı gruplara yönelik ciddi adımların atılması da ileride iş dünyasına girecek adayların başarısına büyük bir güç katacaktır” ifadelerini kullandı.