SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Ballıkaya Barajı’nda gelinen son noktayı açıkladı: “Baraj gövde yapısı bu yıl tamamlanıyor. Arıtma tesisi ve isale hatları için de gerekli proje çalışmaları başlıyor. Projenin paydaşı olarak barajın tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Akyazı’da yapımı süren Ballıkaya Baraj çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. DSİ Genel Müdür Yardımcıları Türkay Özgür ve Bülent Selek başkanlığındaki toplantıya İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile katıldıklarını belirten Rüstem Keleş, gövdenin bu yıl tamamlanacağı müjdesini verdi. Keleş, gövdenin ardından yürütülecek çalışmaları da detaylarını paylaştı.

Arıtma ve İsale Hatları İçin Adım Atıldı
Rüstem Keleş, “Ankara’da DSİ Genel Müdür Yardımcılarımız Turkay Özgür ve Bülent Selek ile bir araya geldik. Çok güzel bir toplantı oldu. Baraj gövdesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra barajdaki suyu iletecek hatlarla alakalı da önemli bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında inşa edilecek arıtma tesisi ve isale hatları için gerekli projelendirmeler de yapılacak. Projenin paydaşı olarak Ballıkaya Barajının bir an önce hizmete alınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Şehir Su Kaynaklarıyla Çevrilecek
Yürütülen çalışmalarla birlikte şehrin önemli bir su potansiyeline kavuşacağını da belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Batıda Sapanca Gölümüz. Güneyde Akçay Barajı, doğuda Ballıkaya Barajının yapımı sürüyor. Kuzey için de Çamdağı Barajını inşa etmeyi planlıyoruz. Tüm yatırımlarımızın tamamlanmasıyla şehrimizin dört bir tarafı içilebilir su kaynaklarıyla çevrilmiş olacak. Başta Ballıkaya Barajı olmak üzere yatırımlarımıza verdiği desteklerden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

200 Milyon Metreküplük Kaynak
Akyazı’da inşa edilen Ballıkaya Barajı, 200 milyon metreküp potansiyele sahip olacak. Proje özellikle Hendek, Akyazı ve Karapürçek ilçelerine tek bir yapıdan su sağlanmış olacak. Proje sayesinde Sapanca Gölü üzerindeki kullanım baskısı da azalacak. Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla Sakarya’nın 50-100 yıllık içmesuyu geleceği garanti altına alınmış olacak.