Büyükşehir Belediyesi Evde Çocuk Bakımı, Çocuk Bakımı ve Oyun Etkinlikleri ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursları için başlayan başvurular, 7 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi’nde yeni dönem çalışmaları devam ediyor. Çocuk Kulüpleri eğitimleri ve engelli hizmetlerinin aralıksız devam ettiği merkezde Evde Çocuk Bakımı, Çocuk Bakımı ve Oyun Etkinlikleri ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kursları için kayıtlar da başladı. Yaşlı bakımı, ilaç takibi ve beslenme gibi ana başlıklar kapsamında verilecek Hasta ve Yaşlı Refakatçisi eğitimleri, çocuk sağlığı, iletişim, beslenme ve bakım konularında verilecek Evde Çocuk Bakımı ile Çocuk Bakımı ve Oyun Etkinlikleri eğitimlerine başvurular 7 Eylül Pazar gününe kadar sürecek.

Detaylı bilgi SGM’de
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, açılacak kurslarda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grubun oluşturulacağı ifade edilerek, “Eğitimler Adapazarı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilecek. Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kurslarında 560 saat, Evde Çocuk Bakımı kurslarında 432 saat, Çocuk Bakımı ve Oyun Etkinlikleri kurslarında ise 360 saatlik eğitim programı uygulanacak. Programları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Sosyal Gelişim Merkezi’nin 274 51 85 ve ya 444 40 54 dâhili 3714 numaralı telefonları arayabilir” denildi.