Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen aşure programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Yeniden doğuşun simgesi olan aşure programında değerli öğrencilerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duydum. Mevlam nice aşurelerde birlikte olmayı nasip etsin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler’de bulunan Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen aşure programına katıldı. Programda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İş Adamı Halit Evin, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

Aşurenin simgeleri
Başkan Ekrem Yüce, “Bizim inanç dünyamızın en önemli günlerinden biri olan Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen aşure günü programında bir aradayız. Aşurenin birkaç simgesi bulunmaktadır. Birincisi yeniden doğuşun simgesi; biliyorsunuz tufandan sonra bütün çevredeki besinlerin toplanmasıyla yapılan bir yiyecek. İkincisi Muharrem ayında Allah Resulünün damadı Seyfullah’ın oğlu Hz. Hüseyin’in şehadeti var. Bizler için şehadetli olan bir ay ve bir yandan yeniden doğuş olan bir aydır. Bugün burada şehrimiz iş adamlarından Halit Evin’in yaptırmış olduğu bu okulda böyle önemli bir program düzenlediği için hayrının evvela kendisine, ailesine ve geçmişlerine hayırlı olmasını diliyorum. Mevlam nice aşurelerde birlikte olmayı nasip etsin” dedi.