‘Muhteşem Tasarım’ kitabının imza gününde konuşan Yazar Taşkın Tuna, “Kesrette (çokluk) vahdeti (birlik) görebilmek asıl meseledir. Allah, ‘Bana ulaşmak için yol arayın’ diyor. İnsan, ‘Kâinatta bu muhteşem tasarımın sahibi kim?’ diye sorarsa kesretten vahdete ulaşmış olacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazar Taşkın Tuna’nın ‘Muhteşem Tasarım’ kitabı için söyleşi ve imza günü programları gerçekleştirildi. Tuna düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Arifiye Fen Lisesi ardından ise Faik Baysal Kütüphanesi’nde sevenleri ile bir araya geldi. Yazar Taşın Tuna hem son kitabı ‘Muhteşem Tasarım’ı anlattı hem de kitabını sevenleri için imzaladı.

Yazar Tuna’nın konuşmalarından bazı satır başları ise şu şekilde;

Sorgulayınca mutlaka bir yere varıyoruz
“Bu evrende bir tevhid vardır. Bize, ‘Bir buğday tarlasına git!’ deseler, buğday başağını alsak elimize, o buğday tanesini değirmene getirsek, un oldu, sonra ekmek oldu; buğday çoğaldı ve değişti. Çoğalan aslında buğday tanesidir. Fakat isimlerini biz taktık. Onun aslını sorgulayınca mutlaka bir yere varıyoruz. Mesela ayran, özünde yoğurttur. Süt, süt olmadan inekteydi. İnekte süt olmadan ottaydı. Böyle böyle bu isimleri özünden sonra veren biziz.”

Batın ve zahir karşımıza çıkıyor
“Zahir (meydanda olan) ve batın (iç, dahili) açısından ele alırsak bu konuyu, Allah’ın zahir olduğunu düşünmeliyiz. Nereye baksak Allah’ın isimlerini, esmalarını görüyoruz. Allah’ın sıfat haline gelmiş isimlerini her zaman her yerde görebiliriz. Mesela buz zahirdir, su batındır. Buz eriyince su zahirdir. Su da buharlaşınca, su batın oluyor. Demek ki batın ve zahir her zaman bizim karşımıza çıkıyor.”

Bu muhteşem tasarımın sahibi kim?
“Kesrette (çokluk) vahdeti (birlik) görebilmek asıl meseledir. Allah, ‘Bana ulaşmak için yol arayın’ diyor. Eserden müessire (eser bırakan) gitmek, resimden ressama gitmek gibi. Muhteşem bir resme baktığımızda, ‘Kim bu resmi yapan?’ diye soruyoruz, işte insan, ‘Kâinatta bu muhteşem tasarımın sahibi kim?’ diye sorarsa kesretten vahdete ulaşmış olacaktır.”