Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Başkan Toçoğlu, “Engel insanın kolunda, bacağında, gözünde yani bedeninde değil; yürekleri nasır tutmuş insanlardadır. Engel gönüllerdedir. Gerçek özürlülük, bir insanın yüreğinde sevginin yerini nefretin almasıdır” dedi. Toçoğlu ayrıca, “Ulaşamadığımız her engellinin boynumuza bir vebal olduğunu asla aklımızdan çıkarmıyoruz” diyerek bu konudaki sorumluluklarının önemine dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen programlara katıldı. İlk olarak Engelsiz Hobi Kursları öğrencilerinin hazırladıkları sergide birbirinden renkli çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, daha sonra programın gerçekleştirileceği konferans salonunda engelli öğrenciler ve yakınlarının büyük sevgi gösterisi ile karşılandı. Anlamlı programda Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, il müdürleri, ilçe belediye başkanları ve kaymakamlar da yer aldı.

Hayatı paylaşmaya engel yok
Programın açılış konuşmasında söz alarak, ‘Engelsiz Sakarya’ projesini hızla hayata geçirdikleri vurgusunda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelsiz Gündüz Bakımevi projemizin kısa süre önce temelini attık. Engelli Dostu İşyeri projemiz kapsamında her yıl 200 iş yeri ziyaret edilerek, engelli kardeşlerimizin hayatlarını nasıl kolaylaştırmaları gerektiği hususunda esnafımız ayrıntılı bilgilendiriliyor. Her bir caddeyi engelsiz hale getiriyoruz. Engelsiz Kafe’de engelli kardeşlerimizi istihdam ediyoruz. ‘Sevgiye engel yok’ anlayışıyla hizmetlerimizi sunmaya, gönüller kazanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sevgi tohumları ekiyoruz
Engelliler günü gibi özel günlerin hayatta tüm yaşananların genel bir muhasebesini yapmaya vesile olduğunu söyleyen Başkan Toçoğlu, “Biliyor ve inanıyoruz ki engel insanın kolunda, bacağında, gözünde yani bedeninde değil yürekleri nasır tutmuş insanlardadır. Engel gönüllerdedir. Gerçek özürlülük, bir insanın yüreğinde sevginin yerini nefretin almasıdır. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak; eğitim, sağlık, toplumsal destek ve istihdam gibi haklarının güvence altına alınması amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bugüne kadar önemli mesafeler aldık. Sizler bizim çözüm ortağımız, paydaşımız, kardeşimizsiniz” dedi.

Ayrım gözetmeksizin aydınlık geleceğe
Toçoğlu, “Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri ortadan kaldıramadığımız sürece kendimizi asla başarılı addetmeyeceğiz. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve engelli demeden hep birlikte ülkemizi aydınlık yarınlara çıkaracağız. Engelli kardeşlerimizi hayatın bir detayı değil öznesi haline getirinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konudaki samimiyetimizi ve kararlılığımızı da yakinen en iyi bilen sizlersiniz. Ulaşamadığımız her engellinin boynumuza bir vebal olduğunu asla aklımızdan çıkarmıyoruz. Hedefimiz engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorun yaşamadan hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Hepimiz birer engelli adayıyız
Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde ise, “Her birimizin birer engelli adayı olabileceği gerçeğini aklımızdan çıkarmadan ve tüm sorunların el ele vererek birlik içinde çözülebileceğine olan inancımla; Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerimize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından ise Engelsiz Koro sahne aldı ve unutulmaz bir sahne performansı sergiledi.

Bülent Serttaş ve Metin Şentürk de katıldı
Programda Dünya Engelliler Günü’ne özel solo performanslar da misafirlerden tam not aldı. Engelsiz Hobi Kursları öğrencilerinden Meral Sevinç’in okuduğu şiir duygu dolu anların yaşanmasına sebep olurken;  Serkan Avcı’nın Bülent Serttaş ve Serkan Şentürk’ün de Metin Şentürk taklitleri kahkaha dolu anları ortaya çıkardı. Programda misafirler büyük bir sürprizle de karşılaştılar. Türkiye’nin sevilen sanatçıları Bülent Serttaş ve Metin Şentürk programa özel hazırladıkları videoda hem kendilerini canlandırdıkları için engelli öğrencilere hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na engellilere dönük desteklerinden ötürü teşekkür ettiklerini söylediler.