Akçay Barajı’nda su seviyesi yüzde 60 seviyelerine ulaştı. Başkan Ekrem Yüce, “22 Kasım 2019’da su tutmaya başlamıştık. Hamdolsun geride kalan dört aylık süreçte yağışların etkisini göstermesi, rakımı yüksek olan Eskiyayla havzasında kar yağışının etkili olmasıyla su seviyemiz yüzde 60 seviyelerine yükseldi. Sakarya’nın sadece bugününe değil, yarınlarında da büyük bir önemi olacak Akçay Barajı’ndan şehrimize su ulaştıracağımız günleri heyecanla bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ve şehrin içmesuyu geleceğine alternatif olacak Akçay Barajı’nda su seviyesinin yüzde 60 seviyelerine ulaştığını açıkladı. Bir yerel yönetim tarafından hayata geçirilen ilk baraj olma özelliği taşıyan Akçay Barajı’nın 22 Kasım 2019’da su tutmaya başladığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Çok şükür geride kalan dört aylık süreçte yağışların etkisini göstermesi, rakımı yüksek olan Eskiyayla havzasında kar yağışının etkili olmasıyla su seviyemiz yüzde 60 seviyelerine yükseldi. İnşallah şehrimiz su geleceğine alternatif olacak Akçay Barajı, aynı zamanda enerji üretimiyle de milli ekonomiye ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.

Şehrin su ve enerji kaynağı olacak
Gövde yüksekliği 75, su alma seviyesi 65 metre olan barajın maksimum noktaya ulaşmasına az kaldığını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Akçay Barajı ile şehrimiz içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’ne alternatif oluşturacağız. Sakarya’nın sadece bugününe değil, yarınlarında da büyük bir önemi olacak Akçay Barajı üzerine inşa ettiğimiz HES’lerle de enerji üreteceğiz. İfade ettiğim gibi baraj seviyemiz yüzde 60 seviyelerine ulaştı. Akçay Barajı’ndan şehrimize su vermeye başlayacağımız günü heyecanla bekliyor, kıymetli hemşehrilerimizin musluklarına en iyi suyu ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim hayırlı eylesin” dedi.