Katılımcılarına kültürel, felsefi ve bilimsel konularda yetkinlik kazandırmayı vaat eden Büyükşehir Akademi’de ilk hafta eğitimleri tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Bahar Dönemi Büyükşehir Akademi’de ilk hafta eğitimleri tamamlandı. Yazarlık Atölyesi’nde Ali Ural hayal ve gerçek ilişkilerini ele alırken; Ortadoğu ve Yahudilik’te Eldar Hasanoğlu Yahudiliğin inanç esaslarını öğrencileri ile paylaştı. Mesnevi Okumaları’nda Sezai Küçük ve Şehir Dersleri; Ada’nın Gizli Ad(a)ları’nda Necati Mert ile tamamlanan ilk derslerde ise kültürel ve felsefi okumalara katkı sunacak çalışmalar gerçekleştirildi.

Kültürel, Felsefi, Bilimsel
İlk hafta eğitimlerinin devamında Franfurt Okulu ve Eleştirel Teori’de Ahmet Çiğdem, Frankfurt Okulu’nun kuruluş hikâyesini akademi öğrencileri ile paylaştı. Anadolu Bilgeleri’nde Sadık Yalsızuçanlar ise, hakikat aşkıyla yola koyulan Yunus Emre’yi konuştu. Seyahat Okumaları’nda Haşim Şahin İbn Battûta ve Seyahatnamesi’ni ele alırken; Pratik Sinema Atölyesi’nde Suat Köçer Türkiye’de ilk sinema denemeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.