‘TSE COVID-19 Güvenli Üretin, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm ve Okulum Temiz Belgesi’ takdim töreninde konuşan Başkan Ekrem Yüce, şehir aidiyetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu: “Sakarya’mızın sahip olduğu kozmopolit yapının pek çok artısının yanında eksileri de mevcut. En büyük eksiklik aidiyet duygusudur. Şehrin yöneticileri olarak aidiyet duygusunu ve iş birliği anlayışını geliştirecek projeleri hayata geçirmeliyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ‘TSE COVID-19 Güvenli Üretin, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm ve Okulum Temiz Belgesi’ takdim törenine katıldı. Programda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Vali Çetin Oktay Kaldırım, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, il müdürleri ile belgeyi almaya hak kazanan firma temsilcileri yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, protokol üyeleriyle birlikte firma temsilcilerine belgelerini teslim etti.

Başkan Yüce’den tebrik
Tüm dünyayı etkileyen bir virüs ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bizler ülkemizin, şehrimizin yöneticileri olarak, 7’den 70’e herkesi etkileyen bu virüsü en az kayıpla atlatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, önlemlerimizi alıyoruz. Bugün de burada böyle bir vesile ile bir araya geldik. Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen “COVİD-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm Belgesi ve Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazananları, bu belgeyi almak için gayret gösterenleri tebrik ediyorum” dedi.

Aidiyet duygusu
Başkan Yüce, “72 milletin bir arada yaşadığı, kozmopolit bir şehir olan Sakarya’mız, tarım, sanayi, turizm gibi pek çok farklı zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Bizlere düşen görev; şehrimizde var olan bu zenginliği, tüm paydaşlarımızla birlikte belirlediğimiz yol haritası doğrultusunda ve imkânlarımız ölçüsünde tüm dünyaya duyurmak ve buna uygun projeler üretmektir. Sakarya’mızın sahip olduğu kozmopolit yapının pek çok artısının yanında eksileri de mevcut. Bu durumun oluşturduğu en büyük eksi aidiyet duygusudur. Bizler, bu şehrin yöneticileri olarak bu aidiyet duygusunu ve iş birliği anlayışını geliştirecek projeleri hayata geçirmeliyiz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak “Kent Etiği Bildirgesi”ni hayata geçirdik. Klasik belediyecilik anlayışını yenilikçi ve vizyoner şehircilik düşüncesiyle harmanladık” dedi.

İş birliğiyle hareket ediyoruz
Yüce, “Sakarya Kent Etiği Bildirgesi ile amacımız; şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza temel yaşam hakları yanında yaşam alanlarının korunması konusundaki sorumluluklarını hatırlatmak ve bu konuda kendilerini bilinçlendirerek Sakaryalılık olgusunun tesis etmektir. Hemşerilerimiz, şehrin geleceği noktasında görüş ve değerlendirmelerini bizimle paylaşıyor; biz de karar alma noktasında bu görüşlere göre hareket ediyoruz. Pandemi süreci boyunca hemşerilerimizle, esnafımızla, STK’larla, özel sektör temsilcilerimizle bağlantımızı koparmadık. Salgına karşı alınan tüm tedbirlerde tam bir uyum içinde çalıştık. Sonuçlarını hep birlikte teşhis ediyoruz” dedi.

Hassasiyet teşekkürü
Birçok şehirde salgının yeniden yayılmaya başladığını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Biz aldığımız tedbirler neticesinde tüm dünyayı etkileyen bu tehlikeyi azami düzeyde şehrimizden uzak tutmaya gayret ediyoruz. Bugün bu tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Şehrimizdeki 25 firma ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Ticaret Borsası “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm Belgesi ve Okulum Temiz” belgesini almaya hak kazandı. Bu belgeyi almaya hak kazananları gösterdikleri hassasiyetten ötürü tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.