ADASU Laboratuarına AB'den Geçerlilik

Marmara Bölgesi’ne hizmet veriyor

Laboratuarda büyükşehir sınırları içerisindeki içme suyu ve atık suların yanı sıra büyükşehir sınırları dışarısında bulunan ilçeler ve çevre illerde istifade ediyor. Başta Bolu, Düzce ve Bilecik olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki diğer illere de hizmet veren laboratuar bölgedeki en ileri laboratuarlar arasında gösteriliyor. Numune alım biriminden alınan numuneleri en geç beş gün içerisinde raporlayan ADASU laboratuarı bu yönüyle de birçok laboratuardan hızlı çalışıyor.

 

Göl kontrol altında

ADASU tarafından 2008 yılında ilk defa akredite olan laboratuara sürekli yatırımlar yapıldığı ve yapılan yatırımların 1,5 milyon TL’nin üzerinde olduğunu belirten ADASU yetkilileri, alınan yeni yetki belgesi ile laboratuarın dünya standartlarında hizmet verdiğini belirttiler. Su ve Atıksu Kontrol Laboratuarı, Sapanca Gölü’nün ve diğer su kaynaklarının kanserojen organik madde analizlerini de yapabilmekte.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, içme suyu ve atık su laboratuarı ekibini ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür etti.