Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri ve Macerapark’ta düzenlenen yaz okulu eğitimleri sona erdi. 8 bin 450 minik öğrenci 6 hafta boyunca eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Sosyal Gelişim Merkezi Yaz Okulu kursları sona erdi. Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ve Macerapark’ta gerçekleştirilen kurslarda Adapazarı SGM’de 6 bin, Akyazı SGM’de bin, Geyve SGM’de bin ve Macerapark’ta 450 öğrenci eğitim aldı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezleri ve Macerapark’a eğitim almaya gelen öğrencilerimizle birlikte harika bir yaz tatili geçirdik. Bu birlikteliğin devam etmesi için tüm öğrencilerimizi sene içi kurslarımıza da bekliyoruz”dedi.

8 bin 450 minik öğrenci
Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezleri ve Macerapark’a eğitim almaya gelen öğrencilerimizle birlikte çok verimli bir yaz dönemi geçirdik. 6 hafta boyunca Adapazarı SGM, Geyve SGM, Akyazı SGM ve Macerapark’ta 8 bin 450 minik öğrencimize eğitimler sunduk. Minikler; İngilizce, Becerikli Eller, Fotoğraf, Mutfak, Ney, Tasarım, Drama, Resim, Keman, Bağlama, Gitar, Akıl Oyunları, Satranç, Bilgisayar Tasarım, Maket Yapımı, Kuran-ı Kerim, Değerler Eğitimi,  Ritim, Karikatür, Geleneksel Okçuluk, Spor Tırmanışı, Model Uçak Yapımı gibi alanlarda eğitimler aldı” ifadelerini kullandı.

Birlikteliğin devam etmesi için
Davut Yüce, “Dersler dışında minikler Gezi Atölyeleri ile Sakarya’nın doğal güzelliklerini uçtan uca keşfetme fırsatı yakaladı. Düzenlenen Futbol ve Yakartop gibi turnuvalarda kardeşçe yarıştılar. SGM’lerde gerçekleştirilen Çocuk-Yazar buluşmasında binlerce öğrenci Gazeteci-Yazar Mevlana İdris ile tanışma fırsatı yakaladı. Yaz dönemi Aile Eğitimlerimizde ise eğitimlerinde 150 velimiz çocuk gelişimi, ebeveyn tutumları, iletişim, çocuk ve okul sorunları, çocuklarda ergenlik dönemi gibi konularda 6 hafta boyunca eğitim aldı. Bu birlikteliğin devam etmesi için tüm öğrencilerimizi sene içi kurslarımıza davet ediyorum” diye belirtti.